Summering av hösten: Iksu


Det är en enorm känsla som börjar infinna sig. All julstress är passé och den stress man känt av uteblivna julklappsinköp har bytts ut mot ett välbehag inför vad som komma skall. Julefriden har lagt sig över Skellefteå. Bara sista minutenshoppers, som jag brukar vara en del av, är ute på stan och köper de sista klapparna – själv tar man det piano och sitter vid tangentbordet redo att summera hösten med en julkrönika av varje elitlag.

IKSU

Laget inledde säsongen trevande och förlusten mot IBK Dalen satte kanske inte käppar i hjulet, men säsongsstarten blev inte som man tänkt även om man klart och tydligt pratat om att man inte skulle vara bäst under hösten. Laget haltade efter i spelschemat, men även i tabellen och det är egentligen först nu på slutet som man kommit igång och börjar därför, sakta men säkert, att närma sig toppen.

Lagets fixstjärna Victoria Wikström har vaknat efter en höst på längre standard än man vant sig vid de senaste säsongerna. Nu visar hon återigen vilken kompetens som finns i de där handlederna från Umedalen. Otroligt trist med Therese Anderssons skada. Ett oerhört avbräck för laget med tanke på hennes säsongsstart och magkänsla sa att med hennes farväl, kan även gulddrömmarna följt med.

Självklart så har Iksu fortfarande ett av Sveriges bästa lag, men att ersätta Mini som spelare är allt annat än enkelt. Det ska bli intressant att se vad Jocke och Jacke kan styra ihop för lösning – nu har man minst sagt något att bita i.

Lagets nyförvärv inför den här säsongen har startat okej. Frida Norström kom till laget, lite för att ersätta Anna Wijk, och behöver släppa sin genomtrevliga personlighet från utanför planen när hon tar på sig pannbandet och sätter till hästsvansen – som Jan Erik Vaara sa; snälla flickor kysser inga VM-pokaler – hon måste helt enkelt bli mer självisk, spela tuffare, men även lite fulare för att ta nästa steg

Jenny Gustafsson har inlett bra och bevisat att hon fyller Iksu-skorna med råge. Har fått göra sin debut i blågult och ska förhoppningsvis inleda en prenumeration på landslagsplatser framöver. Ett framtidsnamn som tar sin utveckling i helt rätt riktning.

Julia Sidklev Persson har dominerat stort i RIG. Nu när hon fått pröva Iksu-kostymen så har hon gjort det med bravur, även om speltiden varit knaper. Man ser klart och tydligt vilken potential som finns i denna 18-åring. En bloggfavorit som kommer göra stora saker i innebandy-Sverige på sikt – var så säkra.

Andrea Gidlund har gått lite för mycket upp och ner för att få ett högre betyg än okej. Hon har stundtals gjort riktigt bra matcher, som enligt rapporterna sagt att hon gjort den gågna helgen, men stundtals så försvinner hon ur matcherna och tar inte det jobb som krävs. Som stora delar av Iksu gjort flera gånger den här säsongen, främst i inledningen, så har det inte funnits den där spring och kämpa för livet-känslan som kommer behövas senare under säsongen. Här finns sparkapital helt enkelt.

Samma sak gäller hos Martina Söderqvist som kommit tillbaka nu efter en direkt seg start på säsongen. Efter i träning och annat utanför planen störde uppladdningen och tempot för henne, låt oss hoppas att hon nu är tillbaka på allvar när hon fått hoppa in med Josefina och Vickan igen.

Nina Bäckmans skador vill aldrig ta slut. Direkt hon fick göra comeback efter sin korsbandsskada så fanns hon med i målprotokollet, men sen har det varit skadesagan som aldrig vill ta slut. Läkkött står högt upp på önskelistan – tillsammans med en ny rygg. Hoppas du varit snäll i år, Nina.

Vi nöjer oss där och konstaterar snabbt och enkelt att Iksu kom igång sent den här säsongen. Laget har först nu börjat köra på något sånär på full fart – nu när spelarna förstått att det behövs. Det känns spännande att följa laget resten av säsongen och det kommer krävas att samtliga nyförvärv tar ett extra kliv nu när Mini inte deltar.

Spelarbetyg:

(5) Världsklass
(4) Riktigt bra
(3) Godkänd
(2) Okej
(1) Dålg

*****

Therese Andersson

****

Cassandra Edberg, Emelie Wibron, Josefina Eiremo

***

Iza Rydfjäll, Frida Norström, Victoria Wikström, Jenny Gustafsson, Sara Wilhelmsson, Malin Eriksson, Malin Alfredsson, Susanne Ekblom, Namita Andersson, Frida Eriksson, Julia Sidklev Persson,

**

Emma Hamrén, Nina Bäckman, Andrea Gidlund, Martina Söderqvist.

Bedöms ej:

Emelie Persson, Isabell Lilja, Evelina Sjöberg, Hanna Lundström(har jag inte sett spela i år och kanske skulle även Nina Bäckman ingått i denna kategori)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *