Summering av hösten: Umeå City

Ett försök att summera Umeå Citys ojämna säsong i punktform.

Säsongens:

Kanonstart
Umeå City inledde med två raka segrar. 9-1 på bortaplan mot KAIS Mora följt av en mycket stabil 7-4 seger mot uppstickaren Sirius.

Fiasko
Derbyt mot IBK Dalen i den tredje omgången blev en pinsam historia för Umeå City. Matchen slutade hela 9-1 till storebror.

Skräll
Seger med 2-6 på bortaplan mot Falun var riktigt starkt. Där och då trodde jag faktiskt att laget skulle nå slutspel.

Stjärna
Att Umeå City skulle ha en spelare som slåss med dussinlirare som Daniel Calebsson, Mika Kohonen och Rickie Hyvärinen i den absoluta toppen av poängligan trodde jag inte. Men det är precis vad Erik Forsgren har lyckats med. Fantastisk säsong av honom än så länge – ändå spelar han på 70 % av sin förmåga enligt lagkamraten Daniel ”Dille” Jernberg

Täck
..på tal om Dille. Han är helt klart säsongens kung av att täcka skott. Åtminstone bland forwards i SSL har jag svårt att hitta någon som är bättre på just det momentet.

Komet
Hårdingen Thomas Holmgren har utvecklats till någonting mycket mer än det vi sett tidigare. Tolv poäng från backplats imponerar.

Inhopp
Virvelvinden från Piteå, Erik Nilsson, gjorde mål i första bollkontakten mot Helsinborg.

Chock
Den superpräglade målskytten Mattias Mattson gjorde tre assist i en och samma match. I en och samma match! För att sätta det i perspektiv så har han gjort sex assist på de 43 övriga SSL-matcher han gjort i den blå tröjan (däremot 34 mål).

Speedkula
Det var fantastiskt att se Mikael Zingmark innan skadan. Han var i grym form och sprang igenom alá Jonas Svahn gång på gång.

Måltorka
46 mål på 44 matcher de två senaste säsongerna i Sandåkern, sedan värvad som en målskytt till Umeå City och SSL. Men än så länge har det inte gått som förväntat för Kristoffer Rådström, som står på noll mål än så länge. Men ”Råde” har inte haft så jättemycket speltid och dessutom varit sjuk en hel del vilket naturligtvis är två förklaringar till måltorkan. Förhoppningsvis kan det lossna lite efter jul.

Hårtork
Målvaktsfenomenet Gunnar Domeij har inte sparat på krutet när Citys backar går bort sig. Stundtals komiskt att lyssna på från läktarplats.

Slutspelsdröm
City inledde som sagt väldigt lovande men allt eftersom har drömmen om slutspel mattats av och nu är den väldigt långsökt enligt mig. Det är förvisso bara tre poäng upp till strecket men Citys form är dålig just nu och det är ett tufft spelschema kvar. Dessutom är det tre lag som måste passeras – just nu Sirius, Helsingborg och Falun.

***

Det var det sista inlägget från mig innan julvilan. Senare i kväll matar kollegan Lars Lindberg ut en summering om Dalens båda lag. Trevligt!

Ha nu en riktigt god jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *