All Star Team från division I herr

Nu är det dags för mig att plocka ut ett All Star Team från den division jag själv spelar i – herrettan. Här anser jag med andra ord att jag har rätt så bra koll, eftersom jag har sett och mött de flesta ”stjärnorna” ett antal gånger.

Den som har bra koll på serien vet också att det är svårt att bara ta ut en enda femma då det finns så mycket att ta av. Men jag har gjort ett försök och här kommer det:

MÅLVAKT:

Fredrik Lundberg, Team Thorengruppen.
Kommentar: ”Fluddan” kommer inte med i mitt lag för att han är min barndomsvän, utan för att han helt enkelt är den bästa målvakten i serien. Thorengruppen har bara släppt in fyra mål per match i snitt, och alla som såg matchen mot Hudik/Björkberg då han höll nollan i 55 minuter vet vad jag pratar om. Han är stor, styr försvaret väl och har dessutom ett väldigt bra utkast.

VÄNSTERBACK:
Emil Johansson, Team Thorengruppen.
Kommentar: Även här plockar jag en spelare från mitt eget lag. Emil är som spelskicklig rightare perfekt för den här platsen i mitt lag. Han är ett passningsgeni i uppspelsfasen och har dessutom en underskattad defensiv då han är både snabb och brytsäker.

HÖGERBACK
Viktor Jansson, Hudik/Björkberg.
Kommentar: Lagets utropstecken! Jansson är född -94 och har övertygat stort på mig i de två matcher jag sett. Snabb och bollskicklig. Har snittat exakt en poäng per match så här långt. Det räckte för att ta en plats i mitt lag.

CENTER
Henrik Schäfer, Spöland Vännäs.
Kommentar: En grym slitvarg som utöver sina finfina defensiva egenskaper gör väldigt mycket poäng som grädde på moset. Kommer att vara livsviktig i mitt lag eftersom det i övrigt inte kryllar av spelare som tar jobbet efter en tappad boll. Bidrar dessutom med rutin till ett i övrigt ungt lag och räds inte för att skälla ut talangerna om de inte tar jobbet. 

VÄNSTERFORWARD
Andreas Carlbom, Team Thorengruppen.
Kommentar: Behövs ingen vid det här laget.

HÖGERFORWARD
Alexander Rudd, RIG Umeå IBF.
Kommentar: Inte lika given som ”Calle” men nästan. Rudd är med sina snurrar och fina passningar en mycket sevärd spelare som öser in poäng. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går för honom i SSL nästa säsong (kommer ha ett smörgåsbord av anbud att välja på). Talangen finns definitivt där, men humöret och attityden kanske måste förbättras för att han ska lyckas på den högsta nivån? Spännande, som sagt.

***

Så, då var mitt lag. Det är fritt fram att diskutera genom att skriva en kommentar nedan.

Den jag förmodar att ni ifrågasätter mest är Viktor Jansson, men jag tror på en lysande framtid för honom och vill därför signa honom till mitt lag snabbt. Henrik Schäfer kanske någon eventuellt anmärker på också, men i verkligheten hade han gjort under för balansen i den här formationen med sina egenskaper.

Givetvis finns det även många bubblare till en plats i det här laget. Man skulle kunna ta ut en nästan lika slagkraftig formation till – det är jag övertygad om.

..Jakob Jonsson
Nicklas Forslöf
Olof Schäfer
Markus Khan
Fredrik Ottosson..

..är bara fem av de väldigt många spelare jag funderade på men inte tog med.

*

Gott nytt år!

3 kommentarer

  1. Blir ju lite fel när du tar ut ett allstar, känns konstigt att inte Olof schäfer är med där tex, bara att kolla vad han gjorde i city. Och Jansson var verkligen inte bra mot er och är på tok för liten.

  2. han blir ju petad av carlbom för tusan. det säger ju inte speciellt mycket om schäfer.

    förvisso kan han nog spela både högerforward och center också, men kemin i femman hade varit sämre i så fall tycker jag.

  3. Jo, det blir lite fel när jag tar ut, men samtidigt bättre än att ingen tar ut något lag.

    Jag är mycket väl medveten om vad Olof Schäfer levererade i SSL, men ”Calle” har vunnit skytteligan i SSL och dessutom VM-guld, så han är given på vänsterforrin, och jag vill ta ut spelarna på deras ordinarie position.

    Angående Viktor Jansson så tycker jag att han var bra mot oss, och jag ser grym potential i honom. Vi får se i framtiden hur bra han blir helt enkelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *