Analys av City-Täby


Ja, det är väl knappast svårt att konstatera Simon Brändströms mardrömsstart. Redan efter 02.47 hade han tappat in två mål, varav det första var en jätteblunder som han tappade in från Täbys planhalva– skymd förvisso men ingen bortförklaring för det.

City tryckte på framåt, men skapade inte speciellt mycket, medan gästerna nötte på sin ”långa bollar på Bengt-innebandy” som ärligt talat är riktigt tråkig att titta på – om det inte hade varit för Rickie Hyvärinens dominans, då han känner för det. Men den taktiken betalade av sig. Peter Reinholdt gjorde det mesta framåt, men vad hjälper det när hemmalaget bjuder på meterlånga ytor framför sin egen målbur.

3-3 efter första men sen kom raset. På två minuter gjorde gästerna tre mål och då var matchen förlorad. Inte blev det bättre när Mathias Mattsson drog på sig en orutinerad utvisning som efter 3-6-målet som gjorde att Rickie Hyvärinen fick dundra dit sitt första mål i matchen och 3-7.

Matchen slutade 7-10 och spelmässigt var tyvärr skillnaden större än så. Hemmalaget hade problem att få igenom avsluten och åt andra hållet var det tvärt om. Gunnar Domeij hoppade in i den andra perioden och gjorde en helt okej match. Men tyvärr så räcker det inte.

Gästerna får för enkla mål, framför allt på grund av individuella misstag och markeringsmissar version XL. Enkelt konstaterat – Täby var numret större på det mesta.

**

Emil Johansson gör en lovande debut och gör egentligen bara ett stort misstag. Passningarna måste bli hårdare, kroppen större, han lite argare och skottet hårdare, annars har Emil det mesta. Blicken är bra, benens fart riktigt bra och positioneringen helt okej. Nej, det är ingen tvekan om att Johansson kommer bli nyttig för City. Känns som mycket krut måste gå till att behålla honom efter det att hans kontrakt går ut efter säsongen.

Andra plus i hemmalaget går till Mats Jonsson, Stefan Lindberg och just Emil Johansson. Hemmalaget skapade det mesta framåt, men var ändå långt från toppformen.

Kängan går till Mikael Zingmark, Peder Viklund Daniel Jernberg, Simon Brändström (som kanske räddar sig själv i och med straffräddningen, men som ändå inte får godkänt), och Peter Larsson. Samtliga måste upp ordentligt till torsdagens viktiga match mot Kais Mora.

**

Säg en annan sport där motståndarnas storstjärna missar match på grund av arbete. Det var nämligen anledning till varför inte Rasmus Sundstedt deltog i dagens match. Riktigt synd för de 734 på plats, alltid ett nöje att skåda killen som kom med i VM:s All star-team.

**

Kristoffer Rådström fick äntligen göra sitt första mål för säsongen. Gissa om han, och Umeå City, längtat efter det. Är det islossning som gäller nu, Kristoffer?

**

Simon Brändström i mål från start i stället för Gunnar Domeij. Det var nog inte bara undertecknad som undrade varför inför matchen, men rapporterna säger att Domeij haft ont i knäna och att tränarduons val föll på Brändström. Starkt att efter en sådan match gå in och rädda en straff av Simon, men såpan i händerna måste bort.

**

Riktigt kul att se Emil Johansson, totalt orädd, smälla på en axel-mot-axel mot en av ligans starkaste spelare i den andra perioden. Rickie Hyvärinen satte tillbaka och Johansson stod på benen – starkt och imponerande.

Matchens citat:

– Du stannar kvar i Umeå då.
(CaperioTäbys tränare till gästernas Linus Jämtdal efter matchen. Jämtdal drog på sig en onödig utvisning i slutsekunderna.)

Här ser du den videointervju som undertecknad gjorde efter matchen med med Emil Johansson.

6 kommentarer

  1. l Mats Jonsson..? Han gjorde inte allt för många rätt. Varför söka passning när hans kvalité är att skjuta? Dock var det ingen i city som offensivt gjorde det som skulle,nämligen skjuta istället för att passa.

  2. Stefan Lindberg var klart bästa spelaren i City! Spelar alltid bollen fort framåt och väljer den enklaste vägen. Han skapade så många spelvändningar i matchen. Blev också imponerad av Emil Johansson, hoppas City får behålla honom framöver för det är en blivande storstjärna. Han visade ett stort lugn där bak och hittade alltid passningsalternativ. Sen gillade jag Emils sätt att tackla bakåtmålet som han ”orsakade” – han hängde inte med huvudet utan bara körde på. De flesta juniorer skulle ha fått stora darren efter nåt sånt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *