Iksu föll på målsnöret

Efter gårdagens sömnpiller mot Huddinge, blev det riktig match mot Djurgården i dag för Iksutjejerna. Den första perioden blev målsnål och endast Ranja Varli hittade nätmaskorna. Men i den andra tog det fart. Sju mål i mittenperioden och Iksu hade vänt matchen till ledning med 5-3 inför sista. Fem olika målskyttar dessutom i Cassandra Edberg, Martina Söderqvist, Josefina Eiremo, Frida Norström och Emma Hamrén.

Men Iksus syndrom att inleda perioder segt mot Djurgården straffade dem direkt i tredje. Redan efter 28 sekunder kunde Sara Ekström göra 4-5 och då kom spänningen tillbaka i matchen. Lagen följdes åt till 7-7 och Iksu fick ett gyllende läget att ta hem matchen då Moa Tschöp visades ut för hög klubba med fyra minuter kvar att spela. Iksu kunde inte förvalta powerplayet och nästa direkt från utvisningsbåset kunde just Moa Tschöp bli stor matchvinnare för Djurgården då hon gjorde 8-7 efter 18.28 i tredje.

Iksu tappade därför värdefulla poäng i toppen av elitserietabellen, men påbörjar bussresan tillbaka till Umeå med i alla fall tre poäng från matchen.