Vakna Ikzzzu, det är match nu!

Tidigare den här säsongen så satt jag med en kopp kaffe i handen och avnjöt Iksus eminenta pressfika. Det var inte första gången som jag och mina presskollegor satt kvar för långt i och med att pauserna av någon anledning är kortare på Iksumatcherna än på de övriga elitmatcherna. Jag och min kollega, även konkurrenterna ska förtydligas, traskade in i hallen igen och såg till vår stora förvåning hur Djurgården firade sitt andra mål i den andra perioden – och då hade inte matchen hunnit bli en minut gammal ännu.

Jag tänkte då för mig själv; vad gör ni riktigt, Iksu? En berättigad fråga med tanke på att laget just gjort en av sina bästa perioder för säsongen bara några minuter tidigare. Iksu förlorade matchen efter att ha gjort sin absolut sämsta period den här säsongen, men allt började med mardrömsstarten på den andra perioden då laget låg och sov. Samtliga inblandade tänkte nog att det aldrig skulle få hända igen, men i dag hände det – två gånger(!).

I inledningen av båda andra- och tredje perioden släppte Iksu alltså in mål innan perioden blivit en minut gammal. Så min frågar kommer igen; vad gör ni riktigt, Iksu? Vakna!

Men den här gången kom i alla fall laget tillbaka och hade 7-7 med knappt fem minuter kvar att spela då laget fick sitt drömläge. Men någon seger blev det inte och laget tappade viktig mark i toppstriden.

Jacob Bandling Melin summerade det hela så här:
– Vi var nog lite för mesiga och uddlösa i matchen. Vi hade ledningen med 5-3 men den hade vi inte förtjänat. Sara Ekström var grym i slottet och vi satte inte emot tillräckligt. Nu måste vi in i skiten på allvar mot Lockerud och jag kan säga redan nu att vi ska ha revansch för den här matchen då, vi måste köra över dem ordentlig.

Plus i matchen går till Malin Alfredsson, Frida Eriksson, Frida Norström och Emelie Wibron.