Bloggens analys


Kent Göransson har nu tagit ut sin första landslagstrupp efter VM-silvret i Helsingfors – och det är en underlig uttagning om du frågar undertecknad.

För det första så har Kent tagit ut Sveriges absolut bäste spelare i VM som forward. Rasmus Sundstedt är bäst som vänsterback, inget snack om saken om du frågar mig. Att han inte placeras där känns väldigt märkligt. Annars kan vi enkelt konstatera att backsidan känns väldigt konstig utan Mattias ”Bult” Larssons deltagande, nu när han slutat i landslaget. Att Eric Björk finns med tycker jag dock är helt rätt, Mattias Samuelsson likaså, Walle och Brobakken likaså. Men att Alexander Egebrant och Jesper Berggren går före unga förmågor som Robin Nilsberth och Martin Östholm, tycker jag känns märkligt.

Visst, båda två har dalande formkurvor och Pixbo har fallit ihop totalt, men jag ser ändå dessa två spelare före Berggren och Egebrant. Dessutom hade bara en av dessa behövt bytas ut med tanke på att jag, som sagt, velat se Sundstedt på backplats.

Framåt så ligger min uttagning närmare Göranssons än backsidan.
Daniel Calebsson, solklar.
Rasmus Enström, dito
Joel Kanebjörk, spelade sig till en förlängning i och med succén i VM.
Karl-Johan Nilsson, kapten, viktig och solklar även han.
Kim Nilsson, hade nog 100 procent av Sveriges innebandyintresserade tagit ut.
Linus Nordgren, kommer in i stället för Fredrik Djurling som är ansiktsskadad och borta på obestämd tid.
Johan Samuelsson, numera solklar och har avslutat riktigt bra dessutom-
Henrik Stenberg, solklar även han.
Rasmus Sundstedt, borde spela back enligt mig – för tredje gången.

Synd för Kalle Brännberg att han, och Pixbo, dalat den sista tiden annars tror jag han hade chans att komma med. Framåt finns det massvis med spelare som spelat tillräckligt bra för att komma med, men jag tycker det är rätt att Göransson valt att peta Gillek, Canerstam och Hagberg. Men solklart märkbart att Magnus Svensson inte finns med, vilket känns konstigt även det men det måste vara att han tackat nej och jag inte vet om det.

Forwardssidan är fullmatad med speed och det ska bli riktigt intressant att se farten på de här killarna, men samtidigt hade jag gärna sett en högerfattad spelare på vänsterkanten i tredje. Nordgren är dock en bra spelare där och det laget nedan tror jag skulle bli intressant. Synd att Nilsberth fått en formsvacka de senaste matcherna, annars tror jag faktiskt att han hade gått före Egebrant eller Berggren.

Så här skulle jag velat att laget sett ut:
Målvakter: Patrik Jansson, Peter Sjögren (hade inte möjlighet att medverka och Fredrik Hörnkvist skulle garenterat inte göra bort sig, men valet får ändå gå till Viktor Klintsten för att inte bli för Umeåkär.)
Första: Rasmus Sundstedt, Mattias Wallgren – Rasmus Enström, Daniel Calebsson, Kim Nilsson

Andra: Eric Björk, Mattias Samuelsson – Karl-Johan Nilsson, Johan Samuelsson, Magnus Svensson

Tredje: Robin Nilsberth, Adam Brobakken – Linus Nordgren, Joel Kanebjörk, Henrik Stenberg

Där har du min analys och mitt lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *