Därför saknades stjärnan i helgen


Christian Mattsson låg trea i Faluns interna poängliga, men pendlandet mellan Västerås och Falun blev för långt. Med 13 mål och 8 assist under säsongen var han en stjärna i SSL-laget IBF Falun och skulle ha deltagit i matchen mot Umeå City i söndags – men stjärnan dök aldrig upp. Undertecknad funderade på anledningen och efter matchen fick jag intentioner om att Mattsson inte längre var en del av IBF Falun. I dag fick jag svaret på varför.

– Sociala skäl gjorde att det här var det bästa alternativet. Jag har fått pendla till träningarna och bott på hotell, vilket har varit jobbigt, säger han till VLT.se.

Mattsson ska nu spela med Västerås IB Ungdoms division II-lag. Laget siktar på elitspel inom kort och forwardens nya kontrakt över två och ett halvt år skapar såklart en språngbräda mot det målet.

– Christian är nyckeln i vår satsning tillbaka till eliten. Vårt kortsiktiga mål är att vinna division I nästa säsong och det långsiktiga målet är superligan. Nu börjar återtåget, säger lagets sportchef, Mikael Flodell till VLT.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *