Calebsson måste hata Umeålagen



Foto: Lars Lindberg
IBK Dalen fick en drömstart nere i Göteborg i går. Beklagar att jag missade att lägga ut detta då, hade tydligen bara gjort ett utkast utan att publicera, men bättre sent än aldrig – hoppas jag. I alla fall så fortsätter laget med sin inslagna bana att ha en kedja i storform och en annan som tar en vilodag.

Det kanske är att hårddra det hela ordentligt, men i går var det Peder Bodén, Johan Samuelsson och Christian Hjort som startade segertåget.

– Vi var riktigt bra i 60 minuter och det var längesen vi var så bra hela matchen, säger Peder Bodén.

Laget startade på två femmor den här gången och då var laget med från start. Tredjekedjan med Cedric Ruegsegger, Peter Sundelin och Yngve Nordin avlastade medan Lars Erik Torp, Peter Grönroos och Sebastian Håkansson fick stanna hemma.

– Vi spelade som vi skulle och som vi spelade i början av hösten. Självklart roligt att se att det funkade bra i dag, säger Bodén som med sin femma gjorde sex mål framåt och var inte inne på något bakåt.

– Vi gjorde jobbet bakåt och täckte mycket skott som skapade kontringar. Johan Samuelsson var riktigt bra och vi hade bra koll på deras förstafemma.

Inför matchen pratades det om att Pixbos stjärna Daniel Calebsson skulle missa matchen, men han fanns med utan att imponera. i 14–4-segern mot Umeå City blev han poänglös och mot Dalen slutade han på en assist. Kanske relevant att påstå ”Calebs” problem med Umeålagen.

– Vi ville få en bra start så de skulle börja fundera vad ytterligare en förlust skulle innebära och det gick ju bra med tanke på att vi fick matchen exakt dit vi ville.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *