”Det här kommer att braka ihop totalt”

TBS Umeå är verkligen ett oberäkneligt lag. Ena dagen förlorar laget mot jumbon Skellefteå IBS. Sedan går de och vinner mot serieledaren GUIF med 6-4.

– Det här var oväntat, vi var ju stundtals utspelade mot Gamla Stan senast. Dessutom gjorde GUIF nu både 0-1 och 0-2, och då tänkte man ”det här kommer att braka ihop totalt”, men vi bet ihop och krigade vidare, säger Daniel Nygren från TBS.

Men i andra perioden fick TBS in två viktiga reduceringar som höll laget kvar i matchen.

– Det var viktigt att vi fick in ett par bollar för att känna att vi var med. Tidigare har vi ofta vikt ner oss då vi legat under, men nu trodde vi på oss själva och krigade på, säger Nygren.

I tredje perioden fyllde TBS på med att göra fyra raka mål upp till 6-3. GUIF reducerade sedan till 6-4 men närmare än så kom inte serieledarna.

– Vi sa inför tredje att vi verkligen hade allt att vinna, och att GUIF hade all press på sig. Vi la in mycket bollar på kassen och fick utdelning. Vi hade lite flyt och ett av målen var en misstänkt spark, men i slutändan tycker jag vi kändes lite hetare och vi vann rättvist, säger Nygren.

Daniel Nygren är normalt en spelare som sprutar in poäng från sin Gretzkyposition. Den här kvällen fick han dock lämna banan poänglös.

– GUIF är riktigt bra bakåt. De spelar ett fantastiskt försvarsspel och täcker skott som jag vet inte vad. Dessutom täckte de av nästan alla passningar som fanns, så det passade väl inte mig så bra, säger han, och fortsätter:

Patrik Gotthardsson var fantastiskt i dag, tillsammans med hans kedjekamrater Rickard Öberg och Alexander Juneblad.

***

Detta resultat rör verkligen om i toppstriden. Bloggen bad Nygren sia om hur det kommer sluta.

– Ja, nu jämnades det ju ut markant. Nu kommer det bli ett ännu tightare race. Det känns nästan omöjligt att svara på vilket lag som drar det längsta strået.

– Alla tre lag har olika kvaliteter, GUIF har bäst bredd, Vildmännen har bäst spetskvalitet och Gamla Stan har bäst lir och bäst keeper, han går verkligen inte att göra mål på, skrattar Nygren.

****

GUIF:s mål gjordes av Nichlas Essner 2,  Stefan Lindgren och Petter Lundström.

Backklippan Pär Wilhelmsson summerade matchen så här:

– Tungt. Vi var bättre i första, de var bättre i andra och tredje. Vi satte ganska hög press och det funkade väl hyfsat ändå, men TBS hanterade det bättre och bättre ju längre matchen led.  Vi var solida från början men gjorde för mycket misstag i slutet, säger han.

– Deras målvakt Filip Granberg transade verkligen i tredje, men över 60 minuter var TBS bättre och vann rättvist. Tidigare har vi ju sett hur de viker ner sig när det går dåligt, men i dag fanns det ingenting som tydde på det, fortsätter han.

Om fortsättningen…

– Vi har det ju fortfarande i egna händer, det måste vi komma ihåg. Om vi vinner rätt matcher så har vi till och med råd med någon förlust, så det är bara att bryta ihop och komma igen, säger han.

****

Personligen är jag lika osäker som Nygren på hur detta getingbo kommer att sluta. Redan i helgen har TBS chansen att röra om ytterligare i grytan mot Vildmännen.

Spännande fortsättning följer i herrtvåan!

5 kommentarer

  1. Fantastiskt kul att du intervjuar två spelare från vardera lag och hör vad de säger om matchen. Mer sånt här!.. Bra jobb Jacke!

  2. Fantastiskt bra!! Största matchvinnaren i mina ögon för TBS var målvakten Filip Granberg som efter en lite darrid första period verkligen spikade igen och gjorde många omöjliga räddningar.

  3. ”misstänkt spark”?
    en av domarna var perfekt placerad vid målet men lyckas ändå inte se den mycket väl medvetna bredsidan. sedan plockar han ut en guifare för protest när han reagerar över att de inte dömer bort målet men kom igen… lite fingertoppskänsla måste man som domare ha i viktiga situationer och det var inte som att det var en stor reaktion. tyvärr blir denna sekvens avgörande då tbs gör mål i pp. men guif gör heller ingen bra match så tbs vinner ändå rättvist. tråkigt dock när en sån sekvens blir avgörande i en viktig match.

  4. Förstår din irritation angående den sekvensen. Den blir ju ruggigt matchavgörande. Som jag ser det så står våran kille framför mål och bollen studsar via målvaktens ben på skon och in i mål. Allting går väldigt snabbt, och det förkommer ingen sparkrörelse enligt mig. Hur som helst en väldigt svår situation för domarparet att ta. En målkamera kanske borde införas i herrar div 2!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *