Som att se Barca-Gunners


Den 6 april förra året. En varm vårkväll i Skellefteå satt jag och några kompisar för att avnjuta Barcelona-Arsenal i Champions league. Förhoppningarna om en jämn match mellan två eleganta lag krossades, blandades om och kom ut som ren och skär förödmjukning.

Exakt samma sak var det i Iksu Sportcenter Arenan ikväll. Två lag som vill ha bollen och rulla runt, men framför allt ägna sig åt att anfalla. Utgången blev den förväntade, men nog hade jag trott att RIG skulle kunna stå upp bättre är 12-4. För ska man vara helt ärlig så föll man inte på att Thoren är ett bättre lag – man föll på att man inte gjorde något rätt.

Möter man ett lag som vunnit 15 raka matcher måste man göra det bättre än vad RIG gjorde. Vi tar det från början. Gästerna gjorde 1-1 efter sju minuter och förhoppningarna om en höjdarmatch levde, men när kollega Arvidsson rundade för 2-1 så kändes det som att matchen var över.

Gästerna sket fullständigt i att backchecka, man gav bort bollen som sista man så Thoren kunde komma två-mot-en – jag vet inte hur många gånger det hände – men framför allt så kom man ingenstans, man spelade runt utanför Thorens snortajta box och såg allmänt förvirrade, oangagerade och rädda ut.

Förstafemman i RIG spelar alltså minus åtta. Det får ju fan inte hända i en sån här match då laget behöver dem som mest. RIG-tränarna Jakob Bandlind Melin och Fredrik Holmgren tog det, för kvällen, enkla beslutet att bänka Alexander Rudd och resten av förstakedjan – helt korrekt om du frågar mig.

De i gästerna som faktiskt håller sig inom ramen, var bland annat Isak Julkunen och Adam Hedin. I den andra halvan av matchen får även Albin Sjögren godkänt. Matcharrangörerna tyckte dock att det ruddlösa RIG-lagets bäste spelare var bänkade nummer åtta… ?

I hemmalaget så var det stabilt rakt igenom. Man ställde upp en stabil box och spelade det spel man blivit van att se den här säsongen. Det plågar mig i hjärtat att säga, men kanske var Jackes 2-1-mål dagens snyggaste. Elias Conradzon hade väldiga problem med bollen i dag, men till slut fick han fram bollen till Andreas Carlbom så samtliga som anlänt till Iksu kunde få höra Jackes skönsång om ”Calle” – en gång till.

Det var helt klart dagens bästa, Carlboms nya mållåt.

Plusbetyg i hemmalaget då: Erik Sandlund, Erik Boström och Fredrik Lundberg – för att nämna några.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *