Iksu Ungdom bröt förlustsviten


Johan Samuelssons syster, Amanda Samuelssons, Sundsvalls IBF gjorde livet surt för Dilles Iksu Ungdom i dagens möte i Iksu Arenan. Hemmalaget har tydligen smittats av a-lagets förmåga att sova i periodinledningarna och även här var det otroligt segt inledningsvis. Men till slut så vaknade man till – och kunde i alla fall gå på några cylindrar och ta hem den första perioden med 2-1 efter mål av Sofia Strand och Sofia Sundqvist.

Men även i den andra perioden såg det segt ut inledningsvis och de sex raka förlusterna gjorde sig säkerligen påminda i Ungdomarnas bakhuvuden.

– Det kändes som att vi hade mer boll än dem, men vi spelar alldeles för smått och för plåttrigt. Vi tog några dumma byten där vi lämnar backarna helt ensamma så de får göra något mål. Sen har vi inte riktigt de heta chanserna vi vill ha heller, säger tränarduon Daniel Jernberg och Eric Nygård.

Gästerna tog ledningen med 6-5 då tre minuter återstod av matchen och det såg riktigt mörkt ut för hemmalaget, men då kom vändningen. Caroline Lundmark kvitterade med en och en halv minut kvar att spela och efter bara en och en halv minut avverkat i förlängningen kunde Iksu Ungdom knipa extrapoängen efter mål av Wilma Hortell.

– Vi höll bollen inom laget med fem-sex passningar och sen kom en diagonalare från Jessica Hugosson-Wallgren till Wilma Hortell som klippte till direkt, förklarar ”Dille”.

Pluspoäng till Sofia Strand som går från klarhet till klarhet, men även till kedjekompisen Wilma Hortell som blev stor matchvinnare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *