Ett geni vi kommer sakna


I kvällens match i Gammliahallen fick vi se ett Warberg på ordentligt spelhumör. Trots en halvsjuk Magnus Svensson så sprang man över IBK Dalen fullständigt. Vi fick se Adam Brobakken bevisa för Gammliapubliken varför han ska vara med i landslaget, men framför allt fick vi se en av sportens absolut bästa. En spelare som står otroligt högt på den lista över världens bästa genom tiderna, men framför allt – en av världens absolut bästa backar – Mattias ”Bult” Larsson när han är som allra bäst.

Jag hade stora förstorningsglaset på honom i dagens match och under 60 minuter tappade han en enda boll(!). Det är inte utan att man blir imponerad – återigen. Killen är 37 år gammal och rör sig fortfarande som om han vore 22. Hans spelsinne är så överlägset många av hans med- och motspelare så det är löjligt. Han blir aldrig stressad och i dagens match så var han fullkomligt briljant. Två spelare på honom, han lägger enkelt ut bollen och ger sitt lag övertaget. Fyra-fem fula slag mot hans klubba och han störs inte det minsta, han bara enkelt lägger en macka till någon djupledslöpande forward. Vill ni lära känna honom lite bättre – så kan ni göra det genom att se DET HÄR KLIPPET då han var gäst hos mig i Studio Sweden på VM.

Efter matchen så tog jag mig en pratstund med backgeniet och han hade följande att säga om matchen;

– Bakåt var vi jävligt bra. Vi visste ju att de vill spela på kontring, men vi gav inte bort bollen något på mittplan så de fick inte möjlighet till att kontra. Det är ju skitbra för oss inför slutspelet att göra ett litet ryck i toppen och kul även att Peter Sjögren håller sin andra nolla i karriären.

Bult har ju dessutom meddelat att han gjort sin sista match i landslaget. Så jag frågade om det inte kändes konstigt att inte åka med då landslaget samlas i Karlskrona på torsdag.

– Det är alltid kul att vara med i landslaget, men nu får jag och familjen lite tid för att fara på en kort semester så det ska bli riktigt skönt, säger Mattias som berömde Umeå som stad, men däremot inte avståndet mellan Varberg och 090-staden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *