Thorengruppen vill ha Mika Kohonen


Team Thorengruppen kommer, som de flesta redan vet, att vinna division I och därför spela allsvensk innebandy kommande säsong. En serie som är riktigt tuff. Just därför jobbar nu Janne Lundqvist för att förstärka truppen för att laget ska etablera sig i allsvenskan – något man gör genom att försöka locka till sig superligaspelare.

– Vi håller ju på att bygga något riktigt intressant här och självklart tittar vill vi få hit så bra spelare som möjligt. Skulle vi kunna få hit Mika Kohonen hade jag gärna tagit emot honom också, men ska man vara mer realistisk så är det andra namn vi visat intresse för, säger Lundqvist med ett skratt.

De spelarna som laget främst intresserar sig för i dagsläget är Umeå Citys Mats Jonsson och IBK Dalens Yngve Nordin.

– Mats var ju så gott som klar för oss redan i fjol, men valde då att spela i City i stället. Vi är väldigt intresserade av att ha honom i vårt lag nästa säsong och hoppas han är intresserad av att spela med oss, säger Janne och fortsätter:

– När det gäller Yngve så har vi kontaktat Dalen och sagt att vi är intresserade. Vi frågade om det var okej, men har inte erbjudit honom något kontrakt ännu utan låter honom spela klart slutspelet i lugn och ro innan vi går närmare än så. Vi ser gärna att även han spelar i vårt lag nästa säsong.

Två spelare som minst sagt gått från klarhet till klarhet, är Thorengruppens Emil Johansson och Fredrik Ottosson. De två killarna födda 1991 lär vara hett eftertraktade, men Lundqvist hyser inga tvivel om att båda spelar i Thoren nästa säsong.

– Båda killarna har kontrakt och verkar trivas bra här. Vi känner oss säkra på att de spelar i Thorengruppen nästa säsong.

I fredags slog Thorengruppen killarna från RIG, men nu verkar det som att laget har blickarna på några av sina seriekonkurrenters spelare.

– RIG:arna är självklart intressanta. Klubben är ju en plantskola i och med att spelarna redan bestämt sig för att bli innebandyspelare och det finns några intressanta killar av de som går ut i vår som vi tittat lite på.

3 kommentarer

  1. Varför skriver ni ingenting om strulet mellan Adam,Sandåkern och TBS? Med tanke på att VK skriver om det så borde ni redan ha gjort det..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *