Helgsummeringen

Jag brukar ju alltid börja helgsummeringen med damerna, men den här helgen spelades inga matcher i damettan. Därför skriver jag istället ett par rader om damtvåan.

Tittar man på tabellen så kan man notera att Vindeln leder tämligen överlägset, före Sävar (som åkte ur ettan med minsta möjliga marginal i fjol) och IBK Ersboda (som numera är Ersbodas bästa lag på damsidan).

Vindeln bygger mycket av sin framgång på den rutinerade Johanna Bertilsson, som troligtvis är seriens bästa spelare. Jag dömde faktiskt en av deras matcher tidigare under säsongen och då var hon totalt överlägsen. Även den urstarke Martha Hällgren samt Anna Algotsson (f.d. RIG Umeå) har gjort riktigt bra säsonger. Den trion borde definitivt spela högre upp, men nu verkar det ju bli Division I för laget också om det klaffar med ekonomin och så vidare.

Sävar är precis som ifjol en lagmaskin. Trots att laget ligger tvåa i tabellen så återfinns ingen spelare i toppen av poängligan. Poängbäst är Olivia Söderqvist med 22 poäng på 18 matcher, tätt följd av Maria Söderlund och jättetalangen Henny Hägglund på 20 respektive 19 poäng. Henny, 15 år gammal, var med i a-laget redan ifjol i division I.

Vill ni spana in mer om damtvåan kan ni göra det HÄR.

**

Det var snålt med matcher även i herrettan under helgen. Endast två länslag var i farten. RIG Umeå reste upp till schtaaan för att ta sig an Skellefteå IBK i fredags. Den matchen har kollega Lindberg behandlat i det här inlägget:

Hedin hjälte då RIG höll ut i Eddahallen

I går reste Umeå IK upp till Piteå för att ta sig an Wibax Piteå. UIK gjorde enligt rapporterna en riktigt bra insats, men det räckte ändå ”bara” till en poäng i den erkänt svåra bortamatchen.

Kämpen Johan Röring gjorde tre mål och var bäst för dagen i UIK-lägret tillsammans med målvakten Thomas Vainio. UIK hade också en tvåmålsskytt i Robin Jonsson. Den interna poängkungen Patrik Andersson fick dock lämna planen poänglös, däremot åkte han ut fem minuter för farligt spel.

Vi noterar även att den f.d. Dalen-liraren Fredric Westling spelade en avgörande roll i matchen för Wibax med två mål och en vinstgivande assist i förlängningen.

**

Kvar att rapportera om är då Sandåkern som tog en mycket övertygande seger mot topplaget Älvsjö med 8-4. En rejäl skräll om man ser till serietabellen, samtidigt som man egentligen bara gått och väntat på att Sandåkern ska vinna en hemmamatch. Tyvärr för klubbens del kommer ju den här segern på tok för sent på säsongen. Tabelläget ser fortfarande mycket dystert ut.

Mer om den matchen skrev kollega Lindberg redan i lördags då det begav sig. Missade ni det kan ni läsa in er här:

Bilder från Sandåkerns seger

Sandåkern vann – när Timmy försvann

**

Nåväl, nu vart det här en ovanligt snål helgsummering men det har sin naturliga förklaring eftersom det tyvärr har varit speluppehåll i både damettan och herrtvåan, två av serierna som har huvudsakligt fokus i detta fasta inslag här på bloggen.

3 kommentarer

  1. Patrik Andersson hade 1 assist i matchen mot Wibax. De senaste 8 matcherna har han skrapat ihop 21 poäng (15+6).

  2. Oj, jag såg det nu. Inte alltid lätt då man skummar igenom matchprotokollen.
    21 poäng på åtta matcher alltså, det är riktigt bra. Men då gjorde han alltså bara tre poäng på de inledande 7 matcherna?

  3. Bindeln har knappast varken ekonomiska eller sportsliga förutsättningar att gå upp. Visst är nämda trio bra men laget i övrigt är mediokert. Värva till Vindeln måste dessutom vara svårt i konkurens med övriga div 1lag. Dessutom är det makalöst att Västerbotten bara får 1lag när Jämtland Härjedalen och Västernorrland får 3?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *