Limpan dödade delar av sviten

Nu blir det så att jag skriver igen från min egen match, men vi har inte så mycket andra val eftersom Lars tyvärr inte hade möjlighet att se matchen…

Hursomhelst, ett vilt kämpande Ersboda tog en helt rättvis poäng mot ett lite lamt Thorengruppen. Detta efter en sen kvittering i spel 6-mot 5 av Ersbodas rutinerade sniper Jonas Lindberg, som tillsammans med målvakten Erik Ställ var de två bästa hos gästerna.

Dramatiken var dock långt ifrån över där. Vi tog time-out, och med 28 sekunder kvar satsade vi allt för att få in en kvittering. Det var dock Jonas Lindberg igen som fick den bästa möjligheten att avgöra, men Fredrik Lundberg gjorde en strålande räddning innan han skickade i väg ett utkast mot en framrusande Andreas Carlbom.

Trots att jag själv var inne på planen har jag rätt svårt att se vad som sedan händer, men klart är i alla fall att Ersbodas myrslok Per Olofsson precis som vanligt lyckas stoppa bollen – dock med otillåtna medel den här gången då han använder handen.

Domarparet nöjde sig dock inte med det utan gav även Thorengruppen ett straffslag, och reaktionerna som följer från ”Ersis” bänk är helt enorma. Per Olofsson valde att säga ett par väl valda ord till domaren vilket renderade i ett matchstraff 3, och resten av laget var helt tokiga på domarparet.

Huruvida det var befogat eller inte kan jag inte själv avgöra då jag inte riktigt såg situationen, men av reaktionerna och eftersnacket att döma så måste det ha varit en otroligt tveksam straff.

Hursomhelst, Andreas Carlbom stegar fram och lägger straffen, men den normalt så säkre straffskytten fumlar med bollen och Ersboda kan andas ut…

..men Thoren fick sedan i förlängningen inleda med powerplay i fem minuter eftersom Olofsson fick matchstraff, och det dröjde bara drygt en minut innan Elias Conradzon fick på en riktig kalasträff från ”fickan” upp i bortre krysset.

**

Nåväl, nu vart detta väldigt spontant och det är lite svårt att skriva nyanserat så tätt inpå matchen då man dessutom själv har varit med och lirat.

Men som sagt, Ersboda förtjänade helt klart poängen. Thoren var inte riktigt lika heta som vanligt och hade dessutom stolparna och en storspelande Erik Ställ emot sig.

Utöver tremålsskytten Jonas Lindberg förtjänar även Johan Nilsson beröm för sitt inhopp med två fina assist. Blev även rätt imponerad av Fredrik Edholm som tog plats i förstakedjan i ”Säls” frånvaro. Edholm är en riktig ”luring” som verkligen har framtiden för sig. Detsamma gäller polarn Albin Andersson som dock var rätt anonym ikväll.

I och med detta är Thorengruppens fina segersvit till viss del bruten. Vi är ju fortfarande obesegrade, och har fortfarande vunnit alla matcher – däremot har vi nu tappat poäng för första gången den här säsongen, på grund av ett för dagen riktigt bra Ersboda SK.

4 kommentarer

  1. Hagy borde inte döma innebandy, helt klart sjukaste straffen någonsin. Esk har två gubbar på rätt sida och då kan de omöjligt bli straff!

  2. …sen bör även ”tränaren för europas bästa damlag” höja sig. Sitta och skrika så där på läktaren kan ju inte vara speciellt representabelt för en ”ledande” förening. Trodde bara det var ”Sportchefen”, som höll på så, men tydligen inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *