Tankar från derbyt

Ikväll bestod mitt fredagsmys av att bevittna derbyt mellan IBK Dalen och Örnsköldsvik.

Redan efter 56 sekunder satte Sandra Larsson ton med ett läckert backhandmål, men efter det blev Dalen något krampaktiga och gästerna från Örnsköldsvik, med ingen mindre än Örjan Lindberg i båset, krigade sig in i matchen successivt.

Dalen var faktiskt illa ute ett tag i andra perioden innan firma Karlsson/Wilhelmsson gick ner på folk och fick igång maskineriet.

Stort plus till Malin Hall som verkligen växt in i Elitseriekostymen. Hennes kvicka fötter var ett ständigt orosmoment för Örnsköldsvik, och förarbetet till Julia Nordins 3-2 var briljant.

I övrigt kan vi notera fortsatt kräftgång för Dalens powerplay. Det spelmomentet har uppenbarligen satt sig som ett spöke i huvudet, för nu skapas ingenting och det tas felbeslut hela tiden med skott från dåliga vinklar och slarviga passningar.

Men vi avslutar positivt med att konstatera att Dalen tog tre viktiga poäng i den fortsatta slutspelsjakten. Vi passar även på att berömma lagkaptenen Linn Lundström som visade vägen med ett viljemål till 2-2.

MATCHFAKTA

Första: 1-0 (00.54) Sandra Larsson, 1-1 (10.30) Kristin Sahlin.

Andra: 1-2 (05.45) Evelina Eriksson (Sara Ullsten)  2-2 (12.24) Linn Lundström (Isabell Larsson)

Tredje: 3-2 (01.45) Julia Nordin (Malin Hall), 4-2 (09.22) Isabell Larsson (Linn Lundström), 5-2 (19.49) Sandra Larsson.

Skott: 46-14
Utvisningar: Dalen: – Örnsköldsvik: 2 x 2 min.�
Domare: Robert Wallin, Carl-Johan Öman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *