Nya hallen närmar sig

I dag är det den första Mars. Den 31 mars ska den nya Gammliahallen slutbesiktigas.

– Målet är att få klar arenan till SDF-SM i innebandy kommer att uppnås, säger Alf Manberg som är projektledare för bygget av arean till Innebandymagazinet.se.

Snacka om ett hyfsat tillfälle för invigning av hallen. Umeå kommer under SDF-SM styrka sin position som Innebandyns huvudstad ännu mer.

Arenan är som ni kanske redan vet två hallar i en, men om man ”öppnar upp” och gör en huvudarena så rymmer den 2500 personer.

Någon parkett blir det inte utan underlaget blir det numera klassiska Taraflex-sportgolvet (blå gummimatta) som verkar vara Innebandyns framtidsgolv.

Huruvida det blir några slutspelsmatcher för IBK Dalen och Iksu i nya hallen återstår att se. Enligt det jag har hört så vill inte IBK Dalen byta hall, då främst av sportsliga skäl eftersom Dalen till skillnad från de flesta lagen i SSL är så pass vana med parkettgolv.

Men nästa säsong kommer alla elitlag i Umeå erbjudas att spela och träna i den nya hallen, inklusive den allsvenska nykomlingen Team Thorengruppen. Anläggningen blir alltså lite av ett ”Mekka” för oss innebandyfantaster.

Bilder på hallen kan ni se på VIBF:s hemsida >> KLICKA HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *