Lindberg tippar kvartsfinalerna


Som ni kanske märkt så lyser jag med min frånvaro just nu. Det är nämligen så att jag när detta publiceras jobbar för en annan tidning fram till fredag – lämpligt inför starten av slutspelet – och därför inte kan skriva här på bloggen i och med att tidningarna är konkurrenter. Men tidsinställning är ju ett fenomen för dessa tider och därför kan ni här läsa min tippning inför stundande kvartsfinaler:

Iksu–IBK Dalen
Mitt tips: 3–0
Kommentar:

Iksu har sett oerhört starka ut sen i början på december och har på de senaste 15 matcherna bara förlorat mot Djurgården med uddamålet. Laget har dessutom 105 plusmål på 26 matcher och är med det överlägset starkast i elitserien. Ett lag som satsar så hårt på anfallsspel och dessutom släpper in minst mål i serien – ja, det är faktiskt imponerande och jag ser egentligen bara en enda anledning till att Dalen ska kunna störa Iksu och kanske ta en match. Den anledningen stavas; M a l i n M a r k l u n d. Skulle hon få för sig att vakna på samma sidan som matchen i höstas och Dalen dessutom sätter sitt försvarsspel – ja, då kan det bli 3–1 i matcher. Men i övrigt så ser jag det som en praktskräll om inte Iksu vinner tre raka. De är helt enkelt ett steg bättre på alla fronter – förutom sista utposten där Marklund är snäppet vassare än namne Alfredsson.

Kais Mora–Endre

Mitt tips: 3-1
Kommentar:
Kais Mora har kanske seriens bästa offensiv. Laget har i alla fall två kedjor som är sylvassa och som gjort imponerande mycket poäng i årets elitserie. Dock lite fegt av Mora att inte välja Falun, bara för att laget haft en tuff resa mot dem någon enstaka gång. Nu ska laget pallra sig ut till Gotland för två bortamatcher i stället för att ta ett vasalopp etapp två i buss mellan Mora och Falun (jag utnämner det på egen hand till etapp två).

Men Endre kommer inte orka matcha Mora över fem matcher. Däremot tror jag att Endre kommer ta andra matchen hemma för att ge 1–1 i matcher inför tredje. Kais Mora känns självklara i en semifinal.

Pixbo Wallenstam–IBF Falun
Mitt tips: 3–1
Kommentar:
Pixbo har visat prov på styrka genom hela säsongen och det märks klart och tydligt vilken förstärkning, till exempel, Elin Tjärnström (numera Umeåbo) varit för laget. Jag tror att Falun, trots sin slutspelsrutin, kommer få svårt att sätta emot Pixbo i ett slutspel. Den enkla analysen säger att Pixbo vinner det här tämligen enkelt, men att Falun mest troligt kommer plocka en match på hemmaplan, men med lite flyt och rätt inställning kan Falun ta det här till fem matcher.

Rönnby–Djurgården
Mitt tips: 2–3
Kommentar:
Jag tror att jag är ensam av oss förståsigpåare som väljer att tippa Djurgården vidare i den här kvartsfinalen. Rönnby är regerande mästare, men kommer få det riktigt tufft mot Djurgården (före detta Balrog) i den här serien. Skadorna under säsongen har helt klart stört Rönnby och jag tycker de har sett riktigt tröga ut i egentligen samtliga matcher jag sett dem den här säsongen. Mina rapporter från Västeråsland säger dessutom att det spridit sig en oro efter meddelandet om sin kvartsfinalmotståndare, detta trots att laget haft relativt enkelt för stockholmarna och slagit dem med både 6–5 och 6–3 den här säsongen.

Nej, jag tror på en ”skräll” här och tippar Djurgården vidare i denna kvartsfinal, som garanterat kommer bli den jämnaste av de fyra.

1 kommentarer

  1. Här kommer ett alternativ till din tippning:

    IKSU-Dalen 3-1
    Köper ditt resonemang

    Mora-Endre 3-2
    Det kommer bli fem matcher i denna serie och Mora får tacka gudarna att de har hemmaplan i sista matchen, det kan fälla avgörandet. Den kvartsfinalserie som är mest oviss av alla. Kan lika gärna sluta 2-3.

    Pixbo-Falun 1-3
    ”Pixbo vinner tämligen enkelt, Falun kan ta det till fem matcher” snacka om helgardering. Tror precis tvärtom: Falun vinner med 3-1 i matcher. Falun är nämligen bättre när det kommer till kritan.

    Rönnby-Djurgården 3-1
    Kan gå hur som helst kan man tycka. Men Rönnby är det bättre laget och har framför allt bättre målvakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *