Sista hemmamatchen i kväll

Umeå Citys säsong går mot sitt slut och i kväll spelar laget sin sista hemmamatch för säsongen mot Warberg – som redan nu är klara seriesegrare.

Umeå City har förlorat samtliga fem matcher mot Warberg under sin tid i SSL. Den senaste matchen mellan lagen vann Warberg med ”bara” 9-5 på sin hemmaplan efter bland annat fyra mål i powerplay.

Att hålla sig utanför utvisningsbåset blir med andra ord en av nycklarna till en eventuell skrällseger i kväll. Dessutom gäller det att försvarsspelet och kontringsspelet fungerar perfekt eftersom Warberg lär ha ungefär 70 % boll.

Sedan kan man kanske ifrågasätta Warbergs motivation till att åka upp till Umeå en onsdagskväll när man redan är klara serieledare. Det blir spännande att se helt enkelt!

Håll ett extra öga på:

Adam Brobakken, Warberg – Nybliven landlagsspelare som var overkligt bra mot Dalen i Gammliahallen.

Mathias ”Bult” Larsson, Warberg – Innebandyns svar på Niklas Lidström. Helt enkelt bäst, år efter år (nu 37 år gammal).

Ales Zalesny, Warberg – Tjecken som enligt mig inte är speciellt bra, men det känns som att han utstrålar att han är bäst i världen. Spelar med jättebra spelare och har därför petat in exakt en poäng per match i snitt.

Sedan har Warberg ett antal dussinspelare i Magnus Svensson, Jim Canerstam, Jimmy Lindblom och Martin Emanuelsson……

I Umeå City då?

Daniel Pettersson, Umeå City – En av mina absoluta favoritspelare som äntligen har kommit igång. Lika skön på planen som utanför. Älskar att passa minst en gång för mycket, vilket kanske inte alltid är så effektivt, men när det väl leder till mål blir det nästan alltid snyggt.

Stefan Lindberg, Umeå City – Backen som tagit flera kliv framåt den här säsongen och gjort en hel del poäng. Hänger med fint i offensiven hela tiden och lär älska kvällens matchbild med tufft försvarsspel och snabba kontringar.

Erik Nilsson, Umeå City – Innebandyns svar på koreanen Ji Sung Park. Det finns inget stopp i mannens ben. Konstant i rörelse och därmed ett ständigt hot för motståndarna.

*

Matchstart 19.00 på Gammliahallen!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *