Slutspelsgästbloggen: Mean girls-gänget


Enligt Lars Lindberg var det dags för innebandyumeås ”meangirls” att säga sitt här på bloggen inför tredje kvartsfinalen. Förberedelserna är såklart många, träningar har genomförts, filmtittande från senaste matchen har gjorts och mycket annat. Man får inte glömma det viktiga jobbet man gör utanför innebandyplanen, vilket smink ska man ha inför ett hemmaderby, uppdragna eller nerdragna strumpor? Hög eller låg hästsvans, ska man ha hårband fast de är så 2010 eller ska man kanske testa de senaste med fläta? Det är mycket att tänka på för att få den perfekta matchlooken, men vår egen Nisse hjälper oss med allt vi behöver, han lägger till och med på mascaran om det skulle behövas.

Uppladdningen på matchdagen kommer att ske på Restaurang Viktoria som bjuder oss på middag, vilken underbar sponsor. Inte bara för att restaurangen heter som vår egen stjärna Viktoria, dem bjuder även på mat! Alla som någon gång tillhört IKSU vet att vi älskar allt som går att äta. Tack Restaurang Viktoria!

Den senaste landslagstruppen har precis publicerats och vi får gratulera Dalens Linn Lundström till sin plats. Vi får inte glömma våra egna spelare som också förtjänar ett grattis här på bloggen, det är inte mindre än dessa sex spelare; Emelie Wibron, Malin Eriksson, Jenny Gustafsson, Josefina Eiremo, Victoria Wikström och Cassandra Edberg som kommer representera Sverige i Euro floorball Tour. Intressant att notera är att vi har med fyra backar i landslaget, och ändå är det vi som enligt Dalen har ett dåligt försvarsspel. Vet inte hur det kan komma sig, men att släppa in minst mål i elitserien och ha med som sagt fyra backar borde inte betyda att man har dåligt försvarsspel eller är det så att anfall är bästa försvar?.. Men vad vet vi, vi är som sagt ”bara” tre blondiner.

Sandra Larsson försökte ge oss några heta tips inför matchen på fredag, – ”testa igelkottsförsvar och kör på kontringar” sa hon till Empa. Vi tackar för erbjudandet men avstår mer är gärna detta försök till spelsätt.

Skottstatistiken från förra matchen var rätt missvisande utan att överdriva. Ser man till de som man ropade ut i högtalarna under matchen hade dalen skjutit några fler skott än vad vår inspelade match visade, men vi hade däremot skjutit en mängd fler skott än vad vi gjorde i verkligheten. Vet inte vad detta beror på, om man vill höja Malins statistik eller om den som drar strecken råkar dra några hit och dit och inte kan räkna, de kanske helt enkelt räknar med de tänkta skotten.

Imorgon klockan 19 smäller det, vi hoppas på ett fullsatt Iksu Sportcenter.
KOM OCH HEJA!!!

/ Iksus # 91,92 och 94

5 kommentarer

  1. Tycker både inlägget från Dalen och IKSU tjejerna på nått sätt kommer under strecket för värdighet. Lite besviken på båda lägren.
    Med statistik kan man visa mycket. Ibland tror jag att lag tror att man vinner matcher genom att skjuta mest skott. Som aftonbladet skrev i veckan om en fotbollsmatch: ”om laget är beredd på att motståndarna har mest boll och om man vill det så betyder inte spelövertaget så mycket, om man nu inte möter Barcelona”.
    Tillbaka till statistik. Målskillnaden i kvartarna leder Dalen med 10-9, betyder det att de är bättre? Jag tycker inte det. Men statistik ljuger väl aldrig!?
    Fakta: Dalen har kämpat bra. IKSU har fört spelet. IKSU har släppt in 10 bollar pga sitt långa lag = ihåliga defensiv. Dalen har lyckats spela tätt och satt sina chanser. IKSU satte bra tryck i sista perioden, måste ske från start, för vatt vinna.
    Ser fram emot hur kvällens match ska utvecklas.

  2. förstår inte att folk har liv att sitta här och gnälla på inlägg, tycker det är bra jobbat tjejer att ens komma på nåt att skriva, själv skulle jag tycka det va supersvårt! så snälla käften alla bitter fittor som sitter här och gnäller och kommenterar

  3. Jag hoppas att alla som läser de negatvt riktade kommentarerna förstår att det säkerligen är någon supporter för det andra laget som, liksom dessa gästbloggar, ska försöka höja konkurrensen och rivaliteten inför kvällens match. Att man dock börjar skriva kommentarer som ? och KA gör att man i 90 fall av 100 förstår den bitterhet och avundsjuka som finns i Sverige och i vår jantelag. Människor i Sverige vill inte att det ska gå bra för andra och därför hackar vi ner på folk vid första tillfälle som finns. Det är det som är tragiskt. Tycker att de som kommenterar på den nivån borde återgå till sin sandlåda med hink och spade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *