Otroligt men sant

I bussen på väg tillbaka mot Sundsvall (där jag nu praktiserar, därav min passivitet på bloggen) nås jag av det smått otroliga beskedet att Dalen än en gång har skrällt och besegrat storasyster Iksu. Detta med fotbollssiffrorna 3-1. Ett resultat som säkert sticker i ögonen på de som kritiserar Dalen för sin defensivt inriktade innebandy. Samtidigt är det uppenbart att taktiken och organisationen är det som gör segrar som denna möjlig. För på papperet tycker jag och många med mig att Iksu är bättre på allt, utom möjligen målvaktsspelet där det enligt mig är jämnt.

**

Personligen trodde jag faktiskt att Dalen skulle vinna EN av dessa matcher. Men att matchserien skulle gå till fem matcher hade jag ärligt talat aldrig ens en tanke på. Speciellt inte efter den förkrossande 10-1 segern för Iksu senast.

Men nu avgörs alltså allt på fredag i en direkt avgörande match på Iksus egna gummimatta.

*
Bloggen intervjuade tränare från både lägren efter matchen.

Vi börjar med Henrik Vilhelmsson, IBK Dalen.

– Jag är förstås jättenöjd. Vi får matchen dit vi vill och är väldigt disciplinerade i försvarsspelet samtidigt som vi skapar framåt, säger han och fortsätter:

– Imponerande att vi efter båda förlusterna orkat samla kraft och komma tillbaka med vinster, säger Vilhelmsson.

Dalen kan enligt mig vara fantastiskt nöjda med att ha besegrat Iksu i två kvartsfinaler. Vilhelmsson är naturligtvis också nöjd med den bedriften, men någon mättnadskänsla inför fredagen vill han inte veta av.

– Absolut inte. Det är bara att gå ut och köra. Vi har allt att vinna samtidigt som Iksu måste vara livrädda för en förlust, säger han.

*
Iksus tränare Jacob Bandling-Melin fick bloggen tag på mitt under solsidan, dvs på helig tid, men han ställde ändå upp på en kort intervju om matchen.

– Dalen var hetare än oss, de hade väldigt mycket energi i spelet i dag, energi som jag inte trodde fanns efter 10-1 senast, säger han.

– Samtidigt var vi rätt uddlösa. Vi hade ett par stolpskott och så, men vi kan ju betydligt bättre, fortsätter han.

Men det faktum att Iksu fortfarande har allt i egna händer är naturligtvis väldigt viktigt att komma ihåg inför fredagen.

– Visst, vi måste lita på vår egen förmåga och bestämma oss för att ta hem det och inte bli rädda för att förlora. Jag tror att vi löser det här på fredag, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *