Den resande bloggen stampar ifrån


IBK Dalen verkade inte ha någon rolig kväll i Gammliahallen i kväll – med tanke på att jag inte sett så ser jag bara till resultatet. Roligare var det i Solnahallen. En match fylld av utvisningar från griniga och ostabila AIK:are fick sitt slut i sudden death då matchens största flänn-Olle, Kristoffer ”Koffe” Kranberg fick sätta spiken i Faluns kista.

Men matchen vill jag inte säga så mycket om, det jag i stället vill säga – som jag förhoppningsvis är först med att säga i innebandy-Sveriges mediavärld: AIK är ett sjunkande skepp.

Kim Nilsson är så bra som han ska vara, men det gamla gardet i AIK börjar, just det – se gamla ut. Fredrik Djurling är stabil och har sina defensiva kunskaper kvar i bagaget, men framåt händer det otroligt lite och jag kan egentligen inte komma ihåg senast jag såg honom spelmässigt riktigt bra.

Karl-Johan Nilsson var en tidig favorit för mig då han slog igenom i innebandyvärlden då han spelade högerforward i kedjan med Djurling och Jihde. Men i dagsläget så tillför han väldigt lite till AIK:s offensiva spel. I dag brände han två öppna mål, men i övrigt hände INGENTING.

Kristoffer Kranberg var så dålig så det var skamligt. Han drog på sig utvisningar, käftade med domarna och gnällde på Faluspelarna, men direkt någon rörde honom så föll han ihop likt en italiensk fotbollsspelare.

Alexander Egebrant är en spelare som jag verkligen inte ser storheten i. Hur han kunde lura till sig en landslagsplats senast är för mig ett mysterium.

Peter Fischerström satt på läktaren i en basker och kastades mellan hopp och förtvivlan, men på plan kunde han se ett lag som inte alls är vad man en gång var.

David Gillek fick inte mycket speltid och där har vi nästa punkt, vad gjorde han i VM? Vad gör han i AIK? Åk tillbaka till Mullsjö, David och var så bra som du en gång var.

AIK har en enorm generationsväxling framför sig och med lovande spelare som Daniel Thorsson och fortfarande unge, men absurt bra och meriterad, Kim Nilsson har man lite att gotta sig i. Men att nästa år byta ut Emanuel Antener och Fredrik Djurling kommer bli svårt, samma sak med Fischerström som är viktigare än många tror – inte minst utanför planen.

Snacket runt det absurt bra pressfikat var att BK Handens Patrik Andersson kopplats samman med Solnaklubben och i slutsekunderna hörde jag även dunkla ord om att Martin Karlsson från Linköping kontaktats inför kommande säsong…

***

I Falun så fortsätter jag imponeras av Eric Björk. Han är given i landslaget i mina ögon.

God natt från huvudstaden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *