Strulet i Lisebergshallen smittade av sig

Det var mycket strul för mig inledningsvis i Lisebergshallen och det verkade smitta av sig till planen för IBK Dalens inledning var allt annat än problemfri. Hemmalaget Pixbo Wallenstam körde över Dalen och var det klart bättre laget i de två inledande perioderna.

Dalen såg skakat ut och hade väldigt svårt att få till något offensivt samtidigt som de faktiskt inte ens såg ut att ta det krig som man hade behövt. 3-1 efter första speglade den perioden rätt bra. Yngve Nordin, Jonas Svahn och Anton Ermling var bra framåt, men förstafemman hade det riktigt tufft och skapade inte mycket. Samuelsson var i periferin, Bodén tog felbeslut och Hjort hade två plus-magneter i bollen och bladet.

Till den andra perioden bytte Dalen in Peter Löfgren i stället för Fredrik Hörnkvist och laget kom så smått igång, men det tog fram till 17:e minuten eller så innan man fick lite nyvunnen energi. Till den tredje perioden så var det ett helt nytt lag ute på planen.

Nu tog man jobbet och visade med sin uppenbarelse att det var dags att köra. Då började upphämtningen som faktiskt hade klarats, men då två mål döms bort är det svårt.

Det andra målet blev bortdömt för att Hjort och Calebsson ska ha krockat, alltså att Hjort gjort sig skyldig för obstruktion, men som han själva sa efter matchen – han försökte ju bara göra sig spelbar och Caleb sprang in i honom.

Det första målet är dock ännu värre. Där stor domaren bara två meter från målet och det är klart och tydligt att bollen far in i målet men studsar ut mot det främre nätet som målvakten Jon Hedlund sitter på och därför studsar bollen ut. Det syntes klart och tydligt från pressläktaren och även Pixbolägret erkände efter matchen att bollen var inne. Tror det hade betytt 5-3 i andra om jag inte har helt fel.

Men Dalen kom aldrig ända fram. Laget tog inte till vara på den hutlösa mängden chanser som laget fick i den tredje perioden. Jonas Svahn har två-tre frilägen och ett jätteläge i slottet, men på två av dem fick han inte ens till ett avslut och det är inte okej i ett så vikigt moment i matchen.

Förstafemman vaknade till och tog tag i sakerna, men för de två första perioderna ska man inte ha ens godkänt. Dock starkt att ändra skepnad så klart till tredje.

Andrakedjan gjorde mest framåt i de två första perioderna och hade det inte varit för att de släppte in så pass många mål just efter sina chanser, så hade betyget blivit högt. Nu stannar det vid bra för Svahn, Ermling och Yngve.

Peter Löfgren var en gigant då han kom in och det ska han tituleras för. Han gjorde några grymt svettiga räddningar, inte minst en som hade gett Delborn sömnsvårigheter om Dalen hade vänt.