Nyckelspelare lämnar Umeå City

Efter många positiva nyheter med förlängda kontrakt till höger och vänster kommer här ett bakslag för Umeå City.

Det är nämligen så att veteranen (får man säga så om en kille född -85?) Mikael Zingmark kommer att flytta till Stockholm på grund av att han har fått jobb där.

– Klart det känns tråkigt att lämna alla grabbar i laget. Man har ju fått vara med på en lång och rolig resa, säger Mikael Zingmark som nu väljer att prioritera jobbet.

– Så är det, jag tog beslutet i veckan. Man kan ju inte leva på innebandyn utan jag var tvungen att ha ett jobb. Det känns i alla fall skönt att man bestämt sig, fortsätter han.

Ordvalet veteran passar som sagt kanske inte in på en kille född -85 men faktum är att han spelat nio säsonger i den blå tröjan. Han har till och med spelat en av säsongerna tillsammans med nuvarande tränaren Patrik Eklund – och helt plötsligt känns veteran som ett klockrent ordval i och med det.

**

Huruvida det blir något spel i Stockholm återstår att se.

– Vi får väl se om någon vill ha mig, skrattar han.

– Mycket beror på hur det blir med allting runt om kring, var jag kommer bo och hur mycket tid jag kommer att ha utanför jobbet. Bestämmer jag mig för att spela så ska det nog inte vara några problem att hitta ett lag, men vi får se vad som händer, säger Zingmark.

**

Jag har även pratat med sportchefen Peter Sjöström i kväll angående truppsummeringen, och han säger så här om beskedet.

– Klart det är en tung förlust för oss. Zingmark är en bra kille som gjort det mycket bra i det här i laget. Men vi jobbar på med ersättare och har en spelare på gång som är i klass med ”Zingo”, men jag kan tyvärr inte säga vem det är i dagsläget, säger Sjöström.

*

Mer om Umeå Citys trupp kommer i ett eget inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *