Skadan blev en morot – karriären fortsätts


Jag tror det är väldigt få som argumenterar mot mig då jag säger att Therese ”Mini” Andersson var Iksus bästa spelare under hösten. Hon var i den absoluta toppen av elitseriens poängliga och livet lekte fram till en oturlig dag i november då allt tog en vändning mot det värre. En korsbandsskada förstörde säsongen för Iksus stjärna.

Nyligen fyllda 30 år satte ingen broms på verksamheten och i dag tog ”Mini” beslutet och förlängde kontraktet med Iksu och gör en ny satning inför nästa säsong.

– Ingen skada ska få mig att sluta och jag kände att jag fortfarande vill det här. Allt runt om laget ger mig så mycket så jag har valt att förlänga mitt kontrakt med Iksu och kommer även att spela nästa säsong. Jag känner att jag fortfarande har mycket mer att ge, sa Therese när jag träffade henne tidigare i dag.

En god nyhet för samtliga Iksusupportrar som du kan läsa mer om här.

Kommentar:

Det är rätt absurt när man tänker efter vilket lag Iksu kan få kommande säsong. Majoriteten av spelarna ser ut att stanna, möjligen att Martina Söderqvist och Sussane Ekblom tackar för sig och kanske att Malin ”Mini” Eriksson flyttar söderut, men lek med tanken att båda stannar och att Elin Tjärnström ansluter från Pixbo. Dessutom är laget och rycker i Sara Helin från Kais Mora, som i och för sig – som ni kan läsa här – verkar vara hett eftertraktad även av IBK Dalen och skulle både Elin och Sara anlända skulle Iksu kunna formera något liknande.

JG, Empa – Mini, Jossi, Vickan
Lillis, Iza – Elin T, Cassi, Helin
Namita, (ny back) – Nina Bäckman, Frida Norström, Frida Eriksson

Säg ett lag i Sverige som kan matcha det?


Foto: Ulf Hägglund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *