Herrtvåans statistik del II

I går började jag med presentationen av varje lags interna poängliga. Här kommer resterande lags interna poängligor. Länk till del I finns längst ner i inlägget.

SPIF

1. Thomas Lindgren 57 (21+36)
2. Fredrik Normark 37 (25+12)
3. Anders Svanberg 36 (24+12)
4. Mattias Lejon 27 (10+17)
5. Kristian Nilsskog 19 (13+6)

Kommentar: Väntat namn i klasspelaren Thomas Lindgren högst upp. Tight om andraplatsen där Fredrik Normark var blott ett mål före Anders Svanberg. Lagledaren Mattias Lejon hittar vi på fjärdeplats vilket är starkt med tanke på att han mest har spelat back i år (det har jag åtminstone för mig, rätta mig gärna om jag har fel).

HÖRNEFORS IF

1. Joakim Berggren 35 (21+14)
2. Johan Königsson 35 (15+20)
3. Alexander Rönnlund 30 (19+11)
4. Marcus Königsson 29 (9+20)
5. Erik Vähä 26 (22+4)

Kommentar: Joakim Berggren vann interna på fler gjorda mål än Johan Königsson. På tredjeplats hittar vi Alexander Rönnlund, blott 15 år, som öste in poäng i slutet av säsongen. Erik Vähä har bara spelat tio matcher men lyckades ändå slå sig in på topp-fem. Länslagsspelaren Martin Bjuggstam hamnade precis utanför toppen med sina 26 poäng (på betydligt fler matcher än Vähä).

TBS UMEÅ SK

1. Jim Johansson 60 (42+18)
2. Daniel Nygren 57 (12+45)
3. Eric Boström 41 (23+18)
4. Rickard Öberg 35 (24+11)
5. Joel Sandqvist 28 (18+10)

Kommentar: Målmaskinen Jim Johansson i topp. Tycker personligen att han rent teoretiskt borde vara seriens mest lättlästa spelare, men han har onekligen målskyttet i sig och lyckas komma till många skottlägen, och väl där blir det ofta mål då hans skott håller yppersta SSL-klass.�
Passningsvirtuosen Daniel Nygren är även han ett väntat namn i toppen. 45 assist är mycket imponerande.
På fjärdeplatsen hittar vi Rickard Öberg som fick minimal speltid med länslaget vilket jag personligen inte förstår. Imponerande av Joel att göra 28 poäng från backplats.

IF VILDMÄNNEN1. Petter Eriksson 77 (53+24)
2. Samuel Karlsson 49 (39+10)
3. Mikael Hjelm 47 (13+34)
4. Patrik Johansson 23 (10+13)
5. Fredrik Hägglund 20 (14+6)

Kommentar: ”Den gyllene triangeln” i topp för Vildmännen. Att Petter Eriksson gör mycket poäng är ingen nyhet men 53 mål är riktigt imponerande. På andra och tredjeplatsen hittar vi de minst sagt hyfsade nyförvärven som laget gjorde mitt i säsongen. Spelande tränaren ”Putte” Johansson har ”bara” gjort 23 poäng men han betyder mer för laget än bara poäng.

GAMLA STAN

1. Rasmus Karlstén 85 (26+59)
2. Fabin Karlstén 72 (44+28)
3. Johannes Övregård 37 (23+14)
4. Erik Bergqvist 35 (16+19)
5. Viktor Norgren 35 (14+21)

Kommentar: Mycket har naturligtvis handlat om bröderna Karlstén. Rasmus vann totala poängligan på imponerande 85 poäng, där 59 assist är riktigt imponerande. Brorsan Fabian är likt Jim Johansson i TBS en spelare som jag tycker är/borde vara lättläst, han vill hela tiden komma till skott, men man ska å andra sidan inte klaga för i den här serien är det uppenbarligen ett vinnande koncept. Länslagsliraren Johannes Övregård hittar vi på tredjeplatsen och även Erik Bergqvist och Viktor Norgren har fina siffror vilket tystar bland annat mig som ofta hävdat att laget enbart handlar om bröderna Karlstén.

 GUIF

1. Petter Lundström 51 (41+10)
2. Per Beijar 49 (26+33)
3. Niklas Larsson 49 (17+32)
4. Mathias Bohman 43 (29+14)
5. Jonas Boström 42 (19+23)

Kommentar: Med risk för att vara tjatig så hittar vi även här en mycket skottglad spelare i toppen av interna poängligan. Petter Lundström kanske till och med har skjutit fler skott än Jim och Fabian den här säsongen, tyvärr finns ju ingen statistik på det. Men även här ser vi alltså prov på att det är ett vinnande koncept. På andraplatsen hittar vi Per Beijar som betyder väldigt mycket mer för laget än bara poäng. Dessutom har han ofta gjort mycket poäng mot de bättre lagen. Tyvärr orkar jag inte ta fram en poängliga som bara visar matcherna mot topplagen, men jag vågar ändå säga att Beijar definitivt skulle ligga i toppen av den.
På tredjeplats hittar vi assistmaskinen Niklas Larsson som dock har relativt ”jämna” siffror den här säsongen. Imponerande av en tvåvägsspelare som Mathias Bohman att göra så pass mycket poäng. Och Jonas Boström har jag flera gånger berömt på bloggen för hans engagemang och tagg i matcherna. En underhållande och oberäknelig spelare.

***

Sådärja, då har ni stenkoll på interna poängligan i alla lag i Herrtvåan. Se nu till att kommentera allt som blivit fel (har ju en tendens att kalla 30-åringar för talanger bland annat…).

Missade du del I kan du läsa den: HÄR

12 kommentarer

  1. Frågan är ju hur Karlsten den yngre bara villa komma till skott när han gjort mer ass än petter eriksson och i princip lika många ass som framspelaren Thomas Lindgren?

  2. Där har du en bra poäng, men jag baserar det på det lilla jag sett av Fabian i år (Vildmännen och GUIF) och rapporter från lag som mött honom och sagt att han varit ensidig i sitt spel. Men sen tidigare vet jag att han besitter mycket mer än bara sitt skott, bland annat väldigt fin teknik.
    Både Jim och Petter är nog mer extrema ’skottspelare’.

  3. Om du hade sett någon match med gamla stan så hade du vetat att det enda som fabian gör är att skjuta. Sedan att han har gjort mer assist än eriksson kan bero på att folk måste slå in hans returer för att det ska bli mål? Han skjuter 99 gånger av 100 och då är man skottvillig..och lättläst

  4. Fabian avslutar mycket absolut. Men han har mycket mer än bara skottet. Troligtvis har ju du inte sett speciellt många matcher eftersom att du bara anser att han skjuter. Han har en bredd i sitt spel aka rasmus enström.

  5. Fabian slutade på andraplats i interna poängligan och på sjundeplats i totala assistligan. Visst är han skottvillig men han har ett bra spelsinne också. Både han och Rasmus hade säkert gjort fler assist om dom spelat med avslutare av t.ex Samuel Karlssons kaliber.

  6. Håller med om att det är tydligt att skottvillighet lönar sig, inte minst mot bottenlagen i serien som inte kan försvara sig särskilt bra.

    Petter Eriksson är ju ett annat exempel på detta.

    Det är lätt att komma till skott och då är det också lätt att göra mål och poäng om man skjuter mycket och bra.

    En liten rättning också, petigt kanske men ett litet skrivfel smög sig in på Per Beijar. Ska vara 26+23.

    Avslutningsvis, kul sammanställning! Keep up the good work!

  7. Kul med statistik. Vem har 2:ans skönaste spelstil…? Min röst går på Jonas Boström Guif alternativt Tomas Lybeck kapten vildmännen. 2 Extrema slitvargar som ger allt för sina lag. Kanske inte besitter den bästa tekniken men jobbar stenhårt med sitt hjärta. All heder åt dom. Sen är det naturligtvis kul att se bra spelare också. Men all heder åt spelare som har sjukt hjärta för klubben!

  8. Petter är ett fantastiskt bra exempel på att det lönar sig att skjuta. Sen bidrar ju givetvis också det faktum att hans kedja spelar 4-minutersbyten mot dom sämre lagen vid ledning medans den andra kedjan tar korta.

  9. Det är väl skillnad på spelstil och ”sjukt hjärta för klubben”? Ifrågasätter inte de nämnda spelarna men att ha en spelstil där man sliter som ett djur och SPELAR MED STORT HJÄRTA har ju inget med KLUBBHJÄRTA att göra. Det finns ju ”lata lirare” eller ”divor” som stannar och gör allt i samma klubb hela sin karriär. Det är klubbhjärta tycker jag iaf. Kan någon ifrågasätta att Totti har klubbhjärta för Roma?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *