Länslagsstjärna klar för ESK

Västerbottens länslag på herrsidan fick nöja sig med att falla med flaggan i topp mot finallaget Värmland i kvartsfinalen. Det mesta av eftersnacket handlade om Albin Andersson, Fredrik Edholm, Filip Persson och Pontus Ericssons fina prestationer, men en som glänste i skymundan av denna kvartett var Martin Bjuggstam från Hörnefors IF. Och i går skrev den kvicke forwarden på för Ersboda SK kommande säsong.

– Det känns bra. Han kommer bidra med sin speed och då han väl får till saker i fart så är han grymt bra och nyttig, säger Tomas ”Bullen” Hugosson-Wallgren, tränare i ESK.

*
Att scouta spelare är ju väldigt tacksamt under ett SM, men faktum är att ”Bullen” upptäckte Bjuggstams kvaliteter redan i den tredje omgången av herrtvåan – på Vildmannahallen mot Vildmännen.

En rolig grej är att jag personligen satt precis bredvid Tomas den matchen, och vi båda blev väldigt imponerande av hans insatser i den matchen, där han bland annat bjöd på två läckra mål.

– Visst, det stämmer ju att det var där jag upptäckte honom, och jag tänkte att ”honom måste jag ha”. Så med tanke på det är det ju lite extra skönt att man lyckades, säger han.

*

Övrigt i truppen då?

Ja, Ulf ”Labbe” Brännström har inlett den seriösa fiskesäsongen och det återstår att se om han återvänder i höst.
Sundsvallsligan i form av Tomas Helin och Anders Eskilsson är tveksamma pga jobbsituationen. Även Anders Sturesson har aviserat att han eventuellt vill trappa ner, men inget är klart där.

På pluskontot hittar vi alltså Martin Bjuggstam, en mycket bra värvning i mina ögon, och dessutom har Linus Schefström och Andre Nilsson flyttats upp från IBK Ersboda. Utöver denna trio är även ett till namn mycket nära att skriva på och vi på bloggen kommer att publicera det så fort det är 100 % klart.

*
Det här inlägget är förresten frukten av en läsarkommentar som tipsade om att Bjuggstam var klar. Fortsätt tipsa oss om nyheter, allra helst på mailen:

[email protected]
[email protected]

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *