Silly season update…


Jag sitter just nu på Arlanda och försöker fördriva tiden tills jag lämnar Sverige för alplandet, Schweiz och Euro Floorball Tour i Sankt Gallen – där dam-VM avgörs senare i år.

Elin Tjärnström sitter man nästan bara och väntar att hon ska bli klar för någon av Umeåklubbarna. Jag slog därför en signal till Pixbo Wallenstams sportchef, Kristina Carestam Landgren (tidigare dubbel förbundskapten för Sverige, bland annat), och hon var inställd på att Elin spelar i Umeå nästa säsong.

– Det har vi redan kommit överrens om och vi visste att det kunde bli så. Det funkar inte att ha henne pendlande hit. Vi har pratat tidigare och vi är absolut inställda på att hon kommer ta en förening där uppe, det stod klart redan när vi värvade henne, säger Carestam Landgren till Innebandybloggen.

Elin själv var på väg ner till Örnsköldsvik för att njuta av lite påskledighet. Bland annat så var jag lite intresserad av att höra hur det var med hennes ryggskada, som jag enligt rykte hörde att hon funderat på att operera under kommande säsong.

– Det är hyfsat bra och just nu känns en operation inte jätteaktuellt. Jag har gjort en magnetröntgen. Då rekommenderade de att jag skulle operera, men det är inget jag har tänkt göra nu. Så länge jag håller bålträningen igång så funkar det bara fint, peppar peppar.

Har du haft någon vidare kontakt med någon av Umeåklubbarna. Jag menar, det är ju VM-säsong nästa säsong så jag antar att det finns med i dina beräkningar.

– Jo, absolut är det så, självklart så vill jag ju spela innebandy och Iksu ligger väl nära till hands med tanke på att det är ett bra lag och att jag redan känner flera i laget.

Och det ser ju inte direkt ut att komma längre från spel i Iksu med tanke på att Elin från och med nästa vecka kommer att träna med SM-finalisterna…

***

Alexander Bodén blev väckt i den varma morgonluften då bloggen tydligen glömt bort att respektera spelarnas mat och sovtider. Gällande hans möjliga flytt tillbaka till Umeå så är det inget nytt. Han har inte fått några besked gällande arbetssökandet i Umeå och därför fanns inga besked att föra vidare därifrån.

***

Jag slog även en signal till Stockholmsflyttande Mikael Zingmark för att höra hur det blir inför nästa säsong. Några klubbar hade hört av sig, men det var inget konkret utan mer snack och ”Zingo” har ännu inte bestämt om han ska spela nästa säsong eller inte.

***

Anton Ermling ser ut att bli kvar i IBK Dalen.

– Vi jobbar för att få det att funka med Dalen. Gällande jobb är det samma tuffa läge, men förhoppningsvis är går det lösa. Dock så trivs jag och tjejen väldigt bra i Umeå.

Granlo har visat intresse för Skellefteåkillen, men det var aldrig speciellt intressant.

– Nej, jag har inte tänkt flytta till Sundsvall.

Där har ni lite mer kött på benen om hur läget är. Patrik Lundströms vara eller icke vara i IBK Dalen bör avgöras den närmsta tiden och dessutom återkommer vi med lite fler smaskiga rykten under veckan och helgen.

/ Arlanda calling…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *