Rykten, rykten, rykten…


Ja, då var vi återigen tillbaka med en liten summering av läget i lagen och lite härlig information för den nyhetsslukande. Jag befinner mig i Schweiz nu och då kan man ju verkligen få höra rykten, som ibland kanske är just det – rykten. Men alltid lika roligt att höra vad som sägs i innebandy-Umeå.

Till att börja med så har kanske IBK Dalen hittat lagets första rightare. Louisa Turton, Sundsvalls IBF, har nämligen börjat träna med laget och har enligt rapporterna gjort det riktigt bra. Louisa stod för 27 poäng på 18 matcher i ett bottenlag i division I förra säsongen. Hon är född 1992 och ska tydligen ha ett riktigt sinne för målskyttet – något hennes 20 mål på 18 matcher säger en hel del om.

***

IBK Dalens herrlag är fortfarande utan såväl tränare som Schweiznyförvärv, men dem kunde du ju uppdatera dig om i det här inlägget och därför lägget vi fokus på tränarsidan. Kent Göransson var ju aldrig något alternativ i och med att han var låst i södra Sverige, men däremot hoppades man kunna knyta till sig Mikael Hill som passande nog har dottern på RIG i Umeå (Amanda för den nyfikne), men även där tog det stopp då Hill fått ett bättre jobberbjudande i södra Sverige.

Mina tankar säger mig, och här spekulerar jag bara, att dem kommer att satsa på något lokalt namn. Johan Eriksson och Jonatan Brolin lär vara tänkbara. Dock så har jag anledning att tro att Eriksson inte kommer att hoppa på det tåget i och med att det finns andra intressanter för honom, men att ”Brolle” skulle vara tänkbar – ja, det ser jag som fullt möjligt.

***

I Iksulägret så ska Frida Norströms tydligen vara en Iksuspelare även kommande säsong då hennes båda parter hade möjlighet att avbryta kontraktet fram till innan SM-finalen, men båda sidorna verkar vara till freds med dagens läge och därför kommer nummer 11 att fortsätta ytterligare en säsong i den orangea tröjan.

***

Namita Andersson och Victoria Wikström ska tydligen vara nära en förlängning av sina kontrakt och det är ju minst sagt positiva besked till Iksulägret. Sara Wilhelmsson och Emma Hamrén är två andra som ännu inte förlängt sina kontrakt och dem två återkommer jag med lite senare.

Malin ”Lillis” Eriksson ryktas vara på väg att flytta från Umeå, men enligt rapporter ska inget definitivt beslut ha tagits i frågan, men det är väl något jag får tillfälle att fråga henne om senare under Schweizvistelsen. Ett rykte är det i alla fall.

***

I Umeå City så är det såklart målvaktsfrågan som får prioritet. Ska Gunnar Domeij fortsätta ytterligare en säsong trots att han klart och tydligt sagt att årets lösning inte håller? Ja, den frågan lär bli besvarad inom kort. Olof Schäfer ska besluta sig inom en snar framtid om hans vara eller icke vara i klubben, men annars är det relativt tyst kring City-lägret som igår gjorde klart med Anton Byström från Örnsköldsvik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *