Färgglada Umeåblad och helikoptrar


En gång är ingen gång – två är lika med noll. Det var frasen som Björn Rosenström eskalerade när jag var i unga tonåren och lyssnade på musik som i dagsläget får det att vända sig i magen. Sverige fick ju med sig en poäng, men i Björns anda så var den nog lika mycket värd som noll för tjejerna om jag får gissa fritt. Får jag det?

Tack, jag hörde inget nej under de sju sekunderna jag väntade.

Men som rubriken säger, så har jag faktiskt från och med i dag kommit på en sak. Majoriteten av spelarna i Umeås två elitlag på damsidan spelar ju med färgglada blad. Varför gör ni det, tjejer? I IBK Dalen har alla det där tjejiga orangea bladet som ser ut att gå sönder om man nyser på det och i Iksu har de rosa och lila. Vad är bakgrunden till det här?

Josefina Eiremos rosa helikopter – som väl egentligen är lila – har det pratats mycket om i dag. Jag är inte alls med på noterna, kanske att den spelades i arenan i dag och att lagets massör/sjukgymnast Linda Sandersson prövade lyckan för att spela till sig en plats då hon i en av pauserna stod och jonglerade med Lillis och materialaren Tomas ”Frasse” Fransson.

Vi börjar med det positiva från matchen i alla fall…

* Cassandra Edberg inledde sin nygamla karriär som back genom att sprätta upp en rökare där mamma gömmer kakburken – serverat på silverfat från den före detta björkbon (björkarnas stad, bodde där förr – ja, ni fattar) Anna Wijk.

* Josefina Eiremo har nu gjort prestationen att vara exakt lika bra i den första matchen som i den andra. Först gjorde hon två mål och blev utsedd till matchens lirare – och sen gjorde hon samma sak i dag. Stort, även om hon själv var förvånad över att priset gick till henne.

* Nyhetens behag är trevligt, men inte alltid så trevligt som man vill att dem ska vara. Klicka in på bloggen 00.10 i natt så förstår du varför…

* Jenny Gustafsson fick beröm av Vaara efter matchen och jag måste inkludera mig i den skaran.

* Både Cassandra Edbergs och Linn Lundströms föräldrar finns på plats i Schweiz och hejjar från fjärde respektive åttonde bänkrad i Athletik Zentrum. Även Kim föräldrar – då har vi rätt ut det med.

* Victoria Wikström och Emelie Wibrons femma hade en bra dag spelmässigt, de skapade tryck på Finlands målvakt – som förövrigt var lysande i dag – men fick däremot aldrig in bollen. Widar, Wikström, Strömberg, Engel och Wibron får säkert in några bollar i morgon i stället.

* Lillis blev i dag utnämnd till skottstatistiksammanställare. Sånt man får göra då man är skadad tydligen. I morgon är sista matchen för säsongen och frågar du mig så skulle jag tro att Malin måste ha någon kraftig inre blödning för att stå över den matchen – om hon själv får välja alltså.

Spelmässigt så ville Finland mer i matchen och därför kanske det inte var så orättvist med att dela på de tre poängen som delningen faktiskt blev. Frågar du mig, vilket du gör i och med att du läser det här, så höll matchen inget vidare underhållningsvärde och då är jag inte speciellt kräsen, plus att det alltså var opendoordrama i slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *