ESK fullbordar tvillingparet

Förra säsongen värvade Tomas Hugosson Wallgren den hårdföre backen Erik Röring till sitt lag. Men tvillingbrorsan Johan gick till UIK. Nu har ”Bullen” lyckats knyta till sig även Johan och därför får han för första gången i tränarkarriären den stora äran att ha ett tvillingpar i laget…

– Det värsta är att dom är så sjukt lika, oj oj. På planen ser jag ju skillnad med hjälp av klubban eller skorna, men jag är ärligt osäker på om jag ens ser skillnad utanför på plan, säger Tomas Hugosson Wallgren med ett leende.

Johan Röring gjorde en fin säsong i UIK och är en stor förlust i deras satsning tillbaka mot ettan.

– Johan är ju den innebandyspelare som jag strävar efter att fostra, han är fysiskt stark, gör allt i fart och agerar med stor pondus i sista tredjedelen, säger ”Bullen”.

I Ersboda är tanken att använda honom som högerforward, troligen i en line som kör helplanspress, t ex bredvid Jonas Eklund och Per Olofsson. En hyfsad ”checking-line” som blir ett bra komplement till den mer bolltrillande och finlirande förstakedjan med Jonas Lindberg och Johan Nilsson i spetsen.

– Visst är det så. Med en sådan typ av kedja får vi en ytterligare dimension i vårt anfallsspel, säger Tomas, som dessutom kan komma att presentera ett eller två nya namn i slutet av nästa vecka.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *