Silly-summering: Del ett



IBK Dalens damer

Nyförvärv:
Emmy Persson (mv, Malmö FBC), Felicia Tjäderborn (mv, Umeå City IBK), Cecilia Di Nardo (fw, Fredrikshavn Bulldogs, Danmark), Natalie McNeil (fw, RIG Umeå IBK), Caroline Stattin (fw, IBK Boden), Louisa Turton (fw, Sundsvalls IBF)

Förluster:
Malin Marklund (mv, IKSU), Jannike Taflin (mv, slutar), Emelie Folkesson (b, slutar), Anna Unneby (fw, slutar/ledarstaben)

Lotten föll på IBK Dalens damer som första lag att placeras i den heta stolen för att summera hur laget förändrats från förra säsongen. Och kollar man på Dalens lag inför säsongen 2011/2012 så ploppar direkt en fråga upp i bakhuvudet: Hur i hela världen har dem tänkt med alla dessa forwards?

En snabbtitt genom laget och man konstaterar snabbt att laget inte har mindre än 16 forwards i truppen. Lägg dessutom till Jennifer Stenlund och Sandra Linder som båda spelade forwards någon gång under fjolårssäsongen. Man kan enkelt säga att det kommer att bli konkurrens om platserna där framme, även om det såklart är en sanning med modifikation.

Matilda Brusell har inte kunnat träna på snart ett halvår på grund av ryggproblem. Enligt rapporter ska hon ha så pass ont att hon knappt kunnat sitta ner en hel dag på jobbet och är därför såklart en bra bit från spel. Hennes namne version Lundgren är dessutom knäskadad och det är osäkert om hon ens kommer kunna spela alls den kommande säsongen.

Trots de två bakslagen skulle jag enkelt konstatera att laget förstärkt sin forwardsbesättning markant. Cecilia Di Nardo sprutade in poäng under vistelsen i Tjeckien och ska tydligen ha acklimatiserat sig väl till det snabba tempot, även när motståndet på andra sidan var namnkunnigt nog som Pixbo Wallenstam. En poängmakare som kommer bli rolig att skåda under vintern.

Nathalie McNeil har sin faders härliga vinnarinstinkter i kroppen och har under försäsongen slipat bort några av de trubbigheterna hon haft i kanterna och ska ha tagit ett kliv i helt rätt riktigt inför säsongen.

Lousa Turton tillför så mycket mer än bara en högerfattning av klubban. Hon kommer att ge lagets powerplay en ny dimension och sedan är frågan bara om hon får lite mer fart i fötterna för att även producera och prestera i spelet fem mot fem. Frågar du mig tycker jag att det här var ett bra nyförvärv.

Caroline Stattin har jag inte sett mycket av, men efter att ha hört mig för runt i Norrbottenskogarna, och lite ögon från 090-land dessutom, står det klart att det här är en tjej för framtiden. Hon kommer nog ha det svårt att konkurrera med de lite mer tongivande spelarna i laget, men hon kommer garanterat få speltid nog att visa upp vad hon kan.

Till det här får laget förhoppningsvis ha sin lagkapten med sig hela säsongen. Fjolårsstarten för Linn Lundström blev ju allt annat än lyckad med tanke på hennes skadebekymmer, men efter skadan presterade hon tillräckligt för att väcka en viss Vaaras intresse. Linn kämpar om en av de sista VM-platserna och kommer garanterat att göra allt i sin makt för att bevisa sin värdighet till en plats på planet till St Gallen. Det kommer bli nyttigt för laget.

Talangerna Amanda Öhman och Julia Nordin har dessutom blivit ett år äldre och mest troligt även ett år bättre. Västerbottens guldklimpar från SDF-SM kommer få än mer tongivande roller i laget till kommande säsong.

Backsidan är egentligen oförändrad förutom att Emmelie Folkesson valt att lägga skorna på hyllan och därför behöver jag väl inte säga så mycket om backarna förutom att dem kommer vara rejält samspelt då samtliga spelat med varandra tidigare.

På minuskontot i IBK Dalen är det väl framför allt ett namn som sticker ut. Malin Marklunds flytt till Iksu är såklart märkbar och det kommer bli tufft för Emmy Persson och Felicia Tjäderborn att fylla hennes skor i målet. En av Sveriges bästa målvakter har lämnat men in har stabile Persson och stundtals lysande Tjäderborn kommit. Helt klart en försvagning i mina ögon, även om vi såklart måste ge dem en chans att bevisa sig innan vi fastställer detta.

IBK Dalen

Målvakter **
Emmy Persson
Felicia Tjäderborn

Backar ***
Katarina Bjuhr
Emelie Nordlinder
Linnea Ivarsson
Anna Asplund
Jennifer Stenlund
Malin Nordlinder
Sandra Linder
Linn Mikaelsson

Forwards ****
Linn Lundström
Julia Nordin
Veronica Arnqvist
Jennie Holmgren
Matilda Brusell
Frida Johansson
Matilda Lundgren
Isabell Larsson
Sandra Larsson
Amanda Öhman
Lina Örnberg
Malin Hall
Cecilia Di Nardo
Caroline Stattin
Louisa Turton
Nathalie McNeil

Totalt: 9 av 15 Blogg-stjärnor

2 kommentarer

  1. Välkommen åter. 15 forwards i atruppen innebär väl förmodligen att flera kommer att spela i div 1 med IBF. I träningsmatchen mot Sävar tror jag att jag såg minst 3 från atruppen i IBF Dalen.

  2. David // Något annat ser jag som helt otänkbart, så det är jag fullständigt villig att hålla med om. Kul dock att se konkurrens om positionerna. Gäller att prestera helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *