City har hål att täcka bakåt


11-7 slutade matchen mellan Umeå City och RIG Umeå under lördagen. Men vad man enkelt kunde konstatera efter matchen var att lagen har en bra bit kvar till serieformen. Vi börjar med RIG:arna. Filip Persson och Sebastian Degeryd, nyligen uttagna i U19-truppen, och duon visade klart och tydligt att det är där de hör hemma. Markus Lindström är yngst i laget, men gjorde en bra match trots det. Adam Persson med i U19 även han och han gjorde det riktigt bra han med.

Mannen som ska ha den starkaste kommentaren är dock Albin Sjögren. Stundtals briljerar han ordentligt, men det är konstigt att han – jag vet att jag kastar sten i glashus nu – inte sköter sin fysträning bättre. Nu har han dessutom blivit petad från U19-landslaget bara på grund av att han inte håller de fyskraven landslagsledning har satt upp. Albin är en riktig bloggfavorit med nummer tio, härlig teknik och lite av en stjärnaura runt sig, men just därför vill jag förtydliga att han måste bättra sig för att kunna blomma ut til en kommande stjärna i SSL.

RIG har gjort två tränignspass tillsammans i Umeå och förutom Tjeckien knappt spelat något med varandra alls sedan förra säsongen – och dessutom är ju flera av killarna nya i laget.

I Umeå City finns det en hel del att säga. Vi inleder med det tråkiga nyheterna. Lagets defensiv var bedrövlig och totalt inställningslös. Laget släpper in sju mål mot ett division I-lag – som alltså knappt tränat ihop sig för säsongen ännu. Stundtals påminde hemmalagets försvarsspel om ett pentagon. Fem spelare som stod och bildade ett gigantiskt hål mitt i där RIG-spelarna i godan ro. Rättar inte laget till det kommer det bli slussar mot SSL-topparna.

– Det var inte mycket positivt i den här matchen. Vi spelade alldeles för slarvigt och har inget engagemang bakåt där de får göra alldeles för enkla mål, säger Grubbe efter matchen.

På den positiva sidan såg Kristoffer Rådström riktigt het ut. Tre mål från hans klubba och nu har han kanske fyllt ut SSL-kostymen till fullo och kan börja producera som Peter Sjöström hoppades han skulle göra så småningom när han värvade honom från Sandåkern. Christoffer Sjöström fick inleda matchen på bänken, men var pigg och delaktig då han kom in i matchen. Henrik Schäfer gjorde en betydligt bättre match än brodern gjorde i onsdags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *