Elitserie-tippning: Plats fem


Ja, då var vi framme vid lag sex på listan och det lag som ska sno till sig en slutspelsplats. När vi nu kommer in på de sex bästa lagen är det vansinnigt tajt om platserna och jag tror på en rekordjämn kamp i toppen.

Elitserien 2011/12

1.
2.
3.
4.
5. Djurgårdens IF IBF
6. Pixbo Wallenstam
7. Endre IF
8. IBK Dalen
9. Jönköpings IK
10. Huddinge IK
11. Sala Silverstaden
12. Täby IS IBK
13. Örebro SK
14. Karlstad IBF

Lindbergs kommentar:
Djurgården har haft en relativt stor spelaromsättning sedan SM-guldet i Malmö. Det största avbräcket är helt klart Amanda Wendelstig som avslutar sin karrirär, samma sak gäller för Anna Didriksson som får anses vara ett riktigt tungt avbräck. Linnea Bergman slutar även hon med ett SM-guld trots att hon gjorde en högst medioker final. Samtliga tre får ses som tunga avbräck, men laget har förstärkt med Malin ”Lillis” Eriksson från Iksu – som självklart är ett riktigt bra nyförvärv. Laura Mertsalmi förstärker också backsidan från Täby och Linnea Lexe från Schweiz och där har vi de tre starkaste nyförvärven. Hermine Dahlerus spelar en säsong till och Emelie Lindström blir såklart viktiga i år igen, men enligt rapporter från Stockholm finns fortfarande frågetecken för Helga Karlssons vara eller icke vara i klubben. Väljer hon att sluta tappar laget ett riktigt viktigt kort i leken.

Även Kajsa Åkerman, Sandra Mattsson, Lisa Persson kommer in från Täby, Elin Jonsson från Telge SIBK är klar, Emma Nilsson från Hammarby och även Michelle Rydin kommer in från Kais Mora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *