Lindbergs version av SSL-tippning


Jacke har nu levererat så gott som hela sin SSL-tippning och då gör jag samma sak, men jag gör allt i ett inlägg. Så här tippar jag att SSL-slutar.

1. STORVRETA
Kommentar: Jag ser otroligt få saker som kan stoppa Storvreta från att ta sitt tredje raka SM-guld. Det skulle i så fall vara Mika Kohonens kropp eller möjligen spelarnas egna inställning och hunger. Laget ser fortsatt riktigt starkt ut och har sin fruktade förstakedja intakt. Nej, Storvreta tar hem SM-guldet och mest troligt även serien.

2. IBK DALEN
Kommentar: Hade jag skrivit den här tippningen för en vecka sedan hade jag nog inte placerat laget så här högt upp, men i och med Ketil Kronbergs återkomst kokar innebandy-Umeå. Alla, även om de har Umeå City-sympatier eller förhåller sig opartiska, drömmer om semifinal-innebandy i staden. När dessutom samtliga stjärnor blev kvar och Alexander Bodén kryddat laget står det klart att Dalen blir att räkna med den kommande säsongen. Laget kan mycket väl vara i serieledning vid jul, men någon serieseger tror jag inte det räcker till. Johan Samuelsson har fått kaptensbindeln från Johan Alm och det har gjort att han tagit ytterligare ett steg. En av världens tre bästa nu? Ulf Hallstensson är dock den bästa värvningen laget har gjort. Han kommer tillföra vinnarmentalitet och skapa tydligare struktur i ett lag som tidigare så gott som enbart levt på sina spelvändningar. Nu ska laget lära sig att föra matcherna också och det kan bli vinnande.

3. CAPERIOTÄBY
Kommentar: Täby floppade oerhört i fjol och kommer rejält revanschsugna med en stark krydda i form av spektakulära bloggfavoriten Mikael Karlsson. Även den före detta City-backen Mathias Hagert har tillkommit och Rasmus Sundstedt är ett år bättre och det blir avgörande. Laget har fått behålla alla sina viktigaste spelare och jag tror laget kommer att knipa tredjeplatsen före Warberg.

4. WARBERG IC
Här kommer väl min stora skräll. Det här kommer säkert många att höja på ögonbrynen för och det är jag väl medveten om. Laget blev utan Patrik Andersson och ska dessutom klara sig utan Jim Canerstam och Mathias ”Bult” Larsson som tragiskt nog avslutar sina karriärer. Kimmo Eskelinen är dock tillbaka för att försöka axla Bults mantel. Vill citera Jacke här: ”Bult är Bult”, även om Kimmo är en bra spelare är han inte Bult. Warberg kommer säkerligen gå till semifinal, men jag tror inte att laget blir bättre än fyra i serien – och jag tror inte på någon SM-final heller.

5. FC HELSINGBORG
Kommentar: Laget har spenderat mycket pengar under försäsongen och Helsingborg får därmed kraven på sig. Allt annat än en slutspel ska såklart ses som ett fiasko, men jag tror att laget kommer få det tufft i toppen då jag anser att Storvreta, Dalen, Warberg och Täby alla är bättre lag trots att Helsingborg fått in Henri Toivoniemi, Max Wahlgren, och Alexander Nede, bland annat. En femteplats tror jag på.

6. PIXBO WALLENSTAM
Kommentar: Pixbo har fått in Patrik Malmström, Alexander Andersson, Florian Kuchen, Andreas Esmyr, Axel Baarlid och Philip Lauritzon. Laget känns aningen starkare än i fjol, men trots det tror jag att det tar stopp i kvartsfinalen den här gången. Har fått behålla stjärnorna och kommer säkerligen gå till slutspel.

7. AIK
Kommentar: ”Det nya AIK” har en rktigt svår uppgift framför sig och frågar du mig tror jag att det slutar i moll och även i kvartsfinal. Att ersätta Kristoffer Kranberg, Peter Fischerström, Fredrik Djurling, Mats Carlsson, David Gillek, Talme-bröderna, Emanuel Antener och tränaren Ulf Hallstensson går bara inte i innebandyvärlden. Otroligt tunga tapp på papperet. Mika Packalén står för en annan innebandy än Ulf Hallstensson och vad laget visade upp i Prag var allt annat än imponerande.

8. IBF FALUN
Kommentar: Exakt som Jacke tror jag att det kommer bli rätt klart vilka åtta lag som går till slutspel. Det är helt enkelt åtta lag som är bättre än de sex nedre tippade lagen. Alexander Rudd ska bli riktigt intressant att följa och även Dalbjer. Tyvärr för Faluns del tror jag att laget har för mycket individualister för att få en extra hemmamatch i slutspelet.

————————————————————————–

9. Linköping
Kommentar: Stefan Hedlund har lämnat, men årets rookie, Martin Karlsson kommer vara ännu bättre den kommande säsongen och därför tror jag att laget blir bättre än Sirius och Mullsjö.

10. Sirius
Kommentar: Ett lag jag inte tror mycket på. Laget har utan Billy Nilsson väldigt lite att skrämma motståndarna med och vill det sig riktigt illa kan laget bli ännu sämre än tia.

11. HIDE-A-LITE MULLSJÖ
Kommentar: Kan David Gillek göra ytterligare en drömsäsong då han får spela med stjärnstatus i laget, något han aldrig nådde upp till i den tuffa konkurrensen i AIK. Mullsjö kan inte bli bättre än tia i alla fall.

12. UMEÅ CITY IBK
Kommentar: Det står nu klart att Gunnar Domeij inte kommer spela med City då laget har tre målvakter i truppen redan. Kanske att laget kan klättra och ta elfteplatsen om laget får koll på försvarsspelet som allt annat än imponerade under lördagen. Nej, tyvärr tror jag att City får intrikta sig på att försöka klara nytt kontrakt – något jag tror att laget klarar av.

——————————————————————————————-

13. JÖNKÖPINGS IK
Kommentar: Har tappat Andreas Berglund och målvakten Zeid Momén. Detta medför att Johan Andersson kommer få dra ett allt för tungt lass på egen hand.

14. TYRESÖ TROLLBÄCKEN IBK
Kommentar: Har inte alls visat på silly season att laget värvar för att klara nytt kontrakt och därför blir det respass direkt för magikerna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *