Helgsummering

Vi kommer ju naturligtvis att köra vidare med helgsummeringarna från serierna Allsvenskan, division I, och damettan. Vi ska även vid vissa tillfällen försöka ”baka” in lite om herrtvåan och damtvåan då jag vet att många av våra läsare spelar i just dessa divisioner.

Från den här helgen finns dock inte så mycket att rapportera.
Kollega Lindberg har redan öst på en hel del inlägg om Iksus äventyr på Gotland och jag är lite förvånad att det gick så pass bra för laget som knappt (nåja) kommit igång med säsongen ännu. Jag tycker att det är trist att det ska skilja så mycket mellan lagen att Iksu med så många spelare borta kan gå in och köra över två av lagen och dessutom komfortabelt besegra Endre som ändå ska vara en av Damelits svåraste bortamatcher.

Men men, försäsong är försäsong (där kom den klyschan igen) och jag hoppas på jämnare matcher när serien väl drar igång.

**

I övrigt så har Umeå City mött RIG Umeå i sin DM-semifinal. Positivt? Elva mål framåt. Det var ju lite sisådär med utdelningen i ”Finnkampen”. Negativt? Sju mål bakåt. Om ”riggarna” lyckas göra sju mål på City, hur många mål gör då inte Storvreta, Caperiotäby och IBK Dalen?

På tal om Umeå City och försvarsspel så ska det bli intressant att se vad den nya målvakten Johan Bernmark kan uträtta. Spontant känns det inte som den frälsare Umeå City behöver, han kommer ju trots allt närmast från spel i division-I, men lovorden har å andra sidan varit enbart positiva och jag fick en bra bild av honom då jag intervjuade honom. Väldigt seriös och träningsvillig tydligen. Om inte annat spär han på konkurrensen ytterligare i målet, och kanske, kanske kan en av de tre målvakterna City förfogar över vara tillräckligt bra för SSL. Lämnar ett stort fett frågetecken efter det påståendet dock.

**

Om man glider in lite mer på kategorin ”Övrigt” nämnvärt från helgen så är det ju svårt att inte skriva något om Manchester Uniteds förkrossande 8-2 seger mot Arsenal. Jag kan tänka mig att det kommer flyga en hel del gliringar vid kvällens träningar. United-brodern Christian Hjort lär t ex ha svårt att stänga käften mot kedjekamraten Johan Samuelsson (som vad jag vet fortfarande håller på Arsenal).

Nåja, detta var väldigt mycket ”Övrigt” och när innebandyn är igång på allvar kommer Premier League aldrig mera vara på tal i en helgsummering.  Ja, om inget väldigt uppseendeväckande händer förstås…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *