Division I-kollen – allt inför säsongen


Vi börjar trappa upp och kollar vad flera av lagen har gjort i sommar, tror om säsongen, vad vi tycker och vad som kommer att hända framöver så missa inte det här. Jag började i bokstavsordning och därför börjar vi alltså med Ersboda.

Ersboda SK
Saknade. Albin Andersson och Fredrik Edholm (de två längst till vänster) kommer bli saknade i Ersboda då båda lämnat för Umeå City. Foto: Lars Lindberg

Spelare som lämnat: Johan Nilsson (Umeå City), Fredrik Edholm (Umeå City), Albin Andersson (Umeå City), Erik Ställ (Team Thorengruppen), Anders Eskilsson (Granlo), Tomas Helin (Granlo), Anders Sturesson (TGC)

Klara spelare in: Johan Röring (Umeå IK), Jim Forsgren (Umeå IK), Philip Volny (Umeå IK), Fredrik Lundström (Thorengruppen), Robin Jonsson (Umeå IK), Martin Bjuggstam (Hörnefors), André Nilsson (Ersboda IBK), Andreas Olofsson (Täfteå).

Vad händer i laget?

– Vi hoppas kunna motivera Mattias Mattsson för spel i division I-laget för att fylla några av de hål som spelarförlusterna orsakat. Sedan är det inte helt klart hur ”Säl” kommer att göra om han spelar med City kommande säsong eller inte, säger Peter Bylund som ska träna laget tillsammans med Eric Nygård.

Förväntningar på säsongen:

– Vi har en liten trupp och jag har personligen nyligen flyttat till Umeå, men som jag förstår på Bullen (som var här tidigare) borde vi ligga i toppen på ettan. Topp tre-fyra hoppas vi på.

Nyckelspelare?
– Jonas Lindberg blir viktig och även Fredrik Lundström måste vara bra för att vi ska lyckas.

Är truppen spikat?

– Johan Rehnberg från K4 är på väg in och Johan Brolin från TGC är även kontaktad tillsammans med Mattsson-bröderna såklart. Utöver dem är det några spelare från Örnsköldsvik som vi hoppas kan förstärka innan säsongen drar igång. Backsidan känns spontant som den viktigaste lagdelen att förstärka, säger Bylund.
Drömmen. Ersboda hoppas såklart att Johan ”Säl” Nilsson stannar, men efter helgen tar han beslut om hans framtid i City blir definitiv. Foto: Lars Lindberg

Vad tror du om de andra lagen i serien?

– Vi har mött Sandåkern och de ser riktigt, riktigt bra ut. Hudiksvall har i princip inte tappat en enda spelare från i fjol och kommer bli livsfarliga. Örnsköldsvik har tappat mycket och dem tror jag inte speciellt mycket på. Det finns även lite frågetecken från Wibax Piteå som man inte har stenkoll på.

Fjolårets poängliga:
1) Johan Nilsson 51p (36+15)
2) Jonas Lindberg 48p (21+27)
3) Jim Johansson 31p (11+20)

Lindbergs kommentar:

Ersboda har tappat massor av kvalitet från fjolårssäsongen i och med att Ställ, Edholm, Andersson och Säl lämnat. Självklart vore Mattsson en riktigt bra förstärkning av laget, men jag tror att man tappat lite för mycket för att nå upp till topp tre i division I. Frågar du mig tror jag att Ersboda får nöja sig med att bli ett starkt mittenlag på en fjärde-femteplacering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *