Elitserie-tippning: Plats fyra

Ja, då var vi framme vid lag fyra på listan och det lag som ska sno till sig en slutspelsplats. När vi nu kommer in på de sex bästa lagen är det vansinnigt tajt om platserna och jag tror på en rekordjämn kamp i toppen.

Elitserien 2011/12

1.
2.
3.
4. Kais Mora
5. Djurgårdens IF IBF
6. Pixbo Wallenstam
7. Endre IF
8. IBK Dalen
9. Jönköpings IK
10. Huddinge IK
11. Sala Silverstaden
12. Täby IS IBK
13. Örebro SK
14. Karlstad IBF

Kan Anna Wijk och Kais Mora resa sig från declet i semifinalen mot Djurgården i fjol och komma tillbaka trots flera tunga namntapp. Foto: Lars Lindberg

Lindbergs kommentar:
Kais Mora känns oerhört ovissa inför den kommande säsongen. Laget har tappat mängder av nyckelspelare och känns inte alls lika starka som i fjol. På minuskontot finns bland annat en av världens bästa innebandyspelare i form av Sara Kristoffersson. Förutom Sara har laget även tappat Sara Helin till Pixbo Wallenstam, Kajsa Reingård till Rönnby och Ingela Hansson till Falun. Tunga tapp i mina ögon som gör att laget inte kommer bli lika starka offensivt som de var i fjol. Något positivt av detta kanske blir att laget får mer harmoni i laget då det under fjolårssäongen flera gånger var grinigt och irriterat då alla spelare inte köpte rollerna de hade i laget.

Laget satsar på förstärkningar från Schweiz som känns intressanta, men frågan är om de kan leverera direkt eller om de behöver en acklimatiseringsperiod. Silvana Nötzli och Natalie Stadelmann kommer in från Red Ants Rychenberg plus att Amanda Wall förstärker från division I-laget Sten Sture.

Jag tror dock att laget får det tufft i toppen och passeras av Falun, Iksu och Rönnby. Väl i slutspelet kan dock allt hända.
Martina Löf huserar vardagligen i Kais Mora. Foto: Lars Lindberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *