Gästblogg: Robin Nilsberth


Så var det dags att på riktigt knyta ihop försäsongssäcken och göra sig redo inför säsongsstart.
Nu försvinner bortförklaringar om skador, sjukdomar och bortresta spelare. Nu försvinner bortförklaringar om fokus hit och fokus dit, viljan att vinna försäsongsmatcher eller förlora för att kunna gå ut med grabbarna.
Nu är det skarpt läge och onsdagens match handlar inte bara om tre poäng i tabellen, utan också om att ta tillbaka titeln som Umeås bästa innebandylag.

För mig personligen är det en hemsk derbyvecka som börjat på absolut bästa sätt. Solna Aik –Stockholms stolthet 0-1, tack för det. Hockeyderbyt imorgon följs upp av superderbyt på onsdag i nya Gammlia Arena. Som vanligt när stadens bästa innebandylag ska ut och dansa brukar det vara lapp på luckan och jag räknar med att onsdagens derby bekräftar regeln.
Tycker att Caps lock beskrev oss på ett bra sätt i sitt blogginlägg. Halvtaskig backuppsättning som blir fastcheckade gång på gång, ett knippe dussinlirare som alibispelar där vi förlitar oss på Landslagscenterns finess och arvtagarens fart. Där har ni IBK Dalen anno 2011/12.
Champagneinnebandyn hittar vi hos våra antagonister Umeå City.
Fart, fläkt, teknisk finess, grymma i special teams samt tre producerande formationer gör Umeå City till en mardrömsmotståndare för vilket lag som helst.
 
Vad gäller idiotsatsningar känns det väl som att det kastas lite sten i glashus. Tacklingen mot Peder ifjol vid ställningen 9-1 anses kanske som fair? ”Men de måste ju f*n få försvara sitt eget målområde” tycker ni. Skulle de tänkt på tidigare under matchen säger jag.

Hoppas att inte City väljer oss senare i vår när kvartsfinalerna ska spikas! Vi vill inte att laban ska bytas ut mot något ännu värre och farligare.

För att vara lite klyschig så är vi i Dalenlägret ruggigt revanschsugna sedan DM-finalen och ni i publiken kommer att få se ett annat Dalen än det som spelade DM-finalen förra veckan, trots bristen på kvalitetsspelare. Mitt tips inför derbyt är att vi vinner med 9-3 i en tuff och grinig match där vi visar att lillebror fortfarande är lillebror.

// #97
Robin Nilsberth

 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *