Allt du behöver veta inför kvällen

I kväll 19.00 smäller det i Gammlia Arena. Här bjuder vi på förutsättningarna.

IBK DALEN

Läget i laget:
Kim Lundström (knä) och Timmy Nyberg (rygg) saknas på grund av skador. Simon Sedin är sjuk och kan inte spela.
Om matchen: Det ska bli jättekul att det drar igång och speciellt att det startar med derbymatch. Vi måste gå in och spela vårt spel och ta kommandot och bibehålla det i 60 minuter. För vår del handlar det om att ta revansch från DM-finalen, så vi är fyllda av revanschlust, säger Dalentränaren Ulf Hallstensson.



UMEÅ CITY IBK

Läget i laget: Thomas Holmgren saknas på grund av axelskada, i övrigt är truppen intakt.
Om matchen:
 Det blir förhoppningsvis en spännande och bra match. Det är hårt jobb som gäller och vi måste spela bättre än sist för att kunna ta poäng. Men pressen är ju på Dalen. De är favoriter och måste prestera. Vi slår i underläge och har allt att vinna, säger Umeå Citys tränare Peter Grubbström.

Notera att:
* IBK Dalen blev trea i serien i fjol och tog sig till kvartsfinalen i SM-slutspelet. Umeå City IBK slutade på elfte plats.
* IBK Dalen siktar på att vinna serien, medan Umeå City har som mål att hålla sig kvar i Svenska Superligan.
* Umeå City vann med 6-4 mot Dalen i DM-finalen för en vecka sedan.
* Peder Bodén var bäste poängplockare i IBK Dalen i fjol med 44 poäng, 21 mål och 23 assist. I Umeå City blev Erik Forsgren poängkung med 41 poäng, 21+20.
* I fjol vann IBK Dalen båda derbymatcherna i superligan med 91 respektive 62.
* Två backar var lagens mest utvisade spelare i fjol. I Dalen var Robin Nilsberth värsta ”syndare” med 23 minuter på botbänken och i Umeå City var Mattias Hedlund ”fulast” och drog på sig 18 minuter.
* Umeå City var näst sämsta publiklag i fjol i serien med ett snitt på 654 åskådare per match. Dalen tredje bäst i serien med 1 137 åskådare per match.

2 kommentarer

  1. Nåja, de siktar mot toppen i alla fall! Laget kom ju trea i fjol och har förstärkt markant, så allt annat än en bättre placering (d.v.s tvåa eller etta) skulle vara en besvikelse för mig i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *