Disco-Erik, Comeback-Ulf och läktar-Johan


1445 personer. Sug på den siffran en sekund och fundera efter så märker ni snabbt att det är ett missräknande. Björklöven hade hemmapremiär och stal en hel del åskådare, men vad i hela friden? 1445 personer på ett Umeåderby och premiär dessutom. I underkant så det sjunger om det i mina ögon. Återstår att se hur många som kommer och ser Dalen-Linköping på lördag då även Thorengruppen gör entré i allsvenskan.

Men tillbaka till kvällens match. Umeå City kom ut till en nedsläckt hall och det pulsade verkligen i spelarna, även Thomas Holmgren som laget mörkat lite med, och starten på matchen gick helt in i den plan Putte och Grubbe ritat upp på förhand.

City dominerade matchen hela den första perioden och spelade exakt som laget ska göra. Man försvarade sig väl och när man erövrade bollen gick det blixtrande fort. Peter Reinholdt anförde sina mannar på bästa sätt och Erik Nilsson sprang, sprang och sprang. Hyllningsorden till Erik kommer aldrig nå sitt slut om han fortsätter spela som han gör just nu.

Laget fick dessutom en välförtjänt 4-2-ledning efter den första perioden, kanske var den till och med i underhant. IBK Dalen däremot, de var kvar i omklädningsrummet med passningsspelet och defensiven som gäst. Mattias Wallgren, Johan Alm och Fredrik Hörnkvist ville dessutom ge City ett försprång genom att bjuda på division III-mässigt agerande vid 3-1-målet.

Väl i den andra perioden började det hända saker. Anton Ermling inledde med att skicka Peder Viklund in i läktarstängslet, en tuff tackling som jag kan tycka borde ha blivit en avblåsning. Inte för tacklingen i sig, men med tanke på att Peder låg och hade fått en ganska rejäl smäll – såg till och med ut att vara mot huvudet. Dalen reducerade direkt efter.

Efter det målet började Dalen hitta tillbaka till sitt spel. Ulf Hallstensson hade gjort några små förändringar i uppspelsfasen och gått ner på två femmor – det vände matchen. Förstafemman började prestera och City hade fått in en gnutta arrogans i laget som resulterade i att laget tappade sin matchplan.

Jag satt och skrev ner kapningen jag skulle ge Jonas Svahn, Anton Ermling och Christian Hjort efter den första perioden, men när Dalen vaknade – vaknade även den trion. Christian Hjort gjorde sin bästa match på länge och Jonas Svahn såg ut att ha hittat tillbaka till fjolårsformen.

City försökte och fick dit en hel del snygga mål. Peppe, Erik Nilsson, Thomas Holmgren och Emil Johansson försökte alla, men det räckte tyvärr inte till efter det att Dalen fått upp tempot. Hade laget däremot varit lite kyligare och behållit det försvarspel laget presterade i den första perioden tror jag att det kunde ha varit ännu jämnare än det faktiskt var.

Noterat från matchen:

* Vad hände riktigt med positioneringen av de drygt 1400 personerna på plats. Varför stängde inte arrangörerna av den övre delen av läktarna för att centrera publiken runt planen. Det hade skapat en mycket bättre atmosfär och faktiskt gett känslan av en folkfest. Nu kändes det inte alls som det även om publiken blev bjuden på innebandygodis i form av 20 mål – om man inte älskar vackert försvarsspel såklart.

* Var det en rock-konsert vi var på? Inför matchen såg jag småbarn som stod och höll för öronen och det gick knappt föra en vettig konversation på läktaren på grund av den hutlösa ljudvolymen. Högtalarna spelade igenom – ingen i sekretariatet som hörde det. Musik är viktigt för atmosfären, men som sagt behöver det inte vara en rock-konsert.

* Varför fick inte Robin Nilsberths knack gå in i eget mål. Det kunde ha blivit ett av de snyggaste självmålen som gjorts… Men samtidigt kanske Dalen kände att det räckte med ett självmål den här kvällen.

Sagt efter matchen:

Peter ”Grubbe” Grubbström:
– Riktigt trist att vi inte kunde avsluta matchen som vi började. Den första perioden var riktigt bra av oss och tyvärr var inte tredje perioden lika bra. Vi blev övermodiga och det är trist att folk kommer ihåg slutet av matcher. Vi gav Dalen en bra match, men vi hade behövt vara lika bra som vi var i DM-matchen hela matchen.

Ulf Hallstensson:

– Vår första period var inte bra. Men det var inte helt oväntat. Vi hade viljan men blev överambitiösa och istället för att pressa ut dem försöker vi sno bollar och de får vända på oss. Det är ändå premiär och det är inte första gången jag är med om att det ser ut som det gjorde idag. Men efterhand får vi in stabiliteten och den andra halvan av matchen tar vi över.

Vad måste ändras till lördagens match mot Linköping?

– Jag får väl ta och göra comeback så det ser bra ut. Det skulle vara kul, kanske med nummer 21.

Inte ta tian då, den är ju ledig…

– Jag får fundera på den tills på lördag.

Här hittar du matchfakta, målskyttar och skottstatistik:
http://www.innebandy.se/Templates/IDA/MatchInfo.aspx?PageID=8811&MatchID=587900&epslanguage=SV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *