Gästblogg: Dalen – Andreas Berglund


Kan det bli bättre än att inleda säsongen med ett derby i klass med bataljerna som Löven och SAIK hade för ett par år sedan? Mycket snack om vem som var lillebror och vem som var storebror. En av dåtidens stora självklarheter var ju att löven var storebror, mycket likt dagens derby där det känns som att det står ganska klart vad som är vad.

Som ett stort fan av skitsnack och psykningar så måste jag säga att den här veckan erbjuder förmodligen årets bästa läsning inom lokalidrotten. Det kanske inte alltid är välformulerat, det kanske inte alltid finns belägg för det som skrivs, men det är banne mig kvalitetsläsning för den innebandyintresserade.

Måste säga att jag blir väldigt imponerad av citys Bettnäs-scouting. Starkt att luska fram att det enda vi gör under försäsongen är att mäta biceps och räkna rutor. Lite trist bara att det inte blir så mycket till tävling av det hela, Timmys överkropp är ju utan tvekan den som drar till sig allas avundsjuka blickar. Det är mycket man i en liten ettrig Öviksförpackning det där.

Satt och smålog lite för mig själv när jag läste genom föregående inlägg. Briljant ordval i det där om att ’plugga gammliaspåret’ . Kanske inte det enda som borde pluggats…

Vad gäller själva matchen så vet jag inte riktigt vad som behöver sägas. Skulle egentligen bara vilja sätta två citattecken runt stora delar av Robins inlägg och bara luta mig tillbaka. Det kändes lite som en bloggvariant av en slam dunk.

Hursomhelst, i och med förlusten senast i prestigeplojjet DM så kan inte försnacket och upphaussandet kring matchen ha blivit mycket bättre. Så kom tidigt, ta med kaffe (man vet aldrig) och förbered er på en underhållande tillställning i grinighetens tecken där vi återställer ordningen och visar att dalen fortfarande är numret större.

Ses ikväll!

// Andreas Berglund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *