”Det finns inga berg vi inte kan bestiga”

Iksu Ungdom har tidigare varit ett spöklag för Umeå City. Många av spelarna hade aldrig varit med om att vinna mot Iksu Ungdom innan den här säsongen.
Nu har Umeå City, i och med kvällens 4-2-seger, helt plötsligt tre raka segrar mot talangerna och det där spöket är rejält bortskrämt.

–  Svårt att säga vad det beror på.Vi gör egentligen ingen bra match. Första perioden är faktiskt riktigt usel från våran sida och vi ska vara väldigt glada att vi bara ligger under med 2-0 efter den. Det kunde lika gärna ha varit 5-0 till Iksu, säger Citys tränare Olle Eliasson. 

Men City lyckades repa sig, ta över matchen, och säkra segern efter fyra raka mål.

– Vi spelar inte ut Iksu på något sätt men vi vinner för att vi är mentalt starka och har några studsar med oss. Just nu finns det inga berg vi inte kan bestiga och det är en jätteskön känsla, säger Eliasson.

City har nu fått en flygande start på säsongen och man kanske får ta och blanda in City i den absoluta toppstriden den här säsongen?

– Det kan man väl tycka i och för sig, men samtidigt har jag ingen aning om lagen söderut ännu. Gävle har gått som tåget på försäsongen och FBC Uppsala kommer att vara ett topplag även om deras satsning tonats ner lite grann. Hursomhelst är sex pinnar på två matcher den bästa start vi kan få på serien och nu får vi ta det match för match, säger han.

I Umeå City var Malin Strömberg stekhet och gjorde 3+1. Även Marie ”Släggan” Häggström och målvakten Camilla Andersson förtjänar beröm.
Iksu Ungdom var en kollektiv besvikelse i matchen, men norska landslagsspelaren Karen Farnes stack ut med sin löpvillighet.


			

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *