Holmgren lämnar stjärnorna hemma


Tidigare i höst chockade nya U19-förbundskaptenen, tillika RIG-ledaren, Fredrik Holmgren hela innebandysfären då han valde att peta U19- och RIG-stjärnan Albin Sjögren. När Holmgren idag presenterade truppen som kommer resa till EFT i Tjeckien tillsammans med herrlandslaget i början på november, blev det en hel del nya namn i truppen – och återigen fanns inte Sjögren med i laget. Men kanske ännu värre så fanns inte heller lagkompisen Sebastian Degeryd med.

– Det känns kul att vi har hittat så olika spelartyper. Några av killarna är irrationella och tekniska medan andra kan hota med desto mer kraft. Jag tror att vi kan ställa upp med riktigt intressanta formationer, säger Fredrik Holmgren via ett pressmeddelande.

Personligen kan jag förstå om Holmgren vill pröva nya spelare och inte ta ut allt för många Umeåspelare då detta verkar klösa ordentligt i ögonen på folk söderifrån. Dock tycker jag att det är dåligt att inte ta med Sjögren och sätta krav på honom samtidigt. Han är trots allt en av landets största talanger och då ska han helt klart med i juniorlandslaget.

Trots detta fick ändå Umeå med en drös spelare. Albin Andersson, Pontus Ericsson, Oscar Sander och Felix Stenbäck kom med i laget tillsammans med SDF-SM-kändisar såsom Daniel Hernandez, som imponerade stort. Även rutinerade backtalangen Sebastian Nielsen från Stockholm finns med och en kvartett från FC Helsingborg.

Truppen till EFT

Målvakter
Magnus Dahlström, Malmö FBC
Fredrik Norrman, Älvsjö AIK

Utespelare
Albin Andersson, Umeå City IBK
Erik Andersson, Järfälla IBK
Mattias Bremer, FC Helsingborg
Albin Englöw, Hagfors IBS
Pontus Ericsson, RIG Umeå IBF (Obbola IK)
Daniel Hernandez, Balrog
Kasper Hydén, Kalmarsund
Magnus Jansson, IBK Alba
Oliver Johansson, FC Helsingborg
Johan Kapple, Lillån IBK
Jesper Karlsson, Hagfors IBS
Jesper Larsson, Järfälla IBK
Tobias Lindström, Salem IBK
Sebastian Nielsen, Älvsjö AIK
Jonatan Olsson, FC Helsingborg
Sebastian Palmqvist, Mullsjö AIS
Joachim Rosengren, FC Helsingborg
Oscar Sander, RIG Umeå IBF (Storfors)
Felix Stenbäck, RIG Umeå IBF (IK Sätra)
Anton Waldenwik, Hagunda

8 kommentarer

  1. Har svårt att förstå varför inte Jacob Jonsson är uttagen, han har varit med hela fjolåret när han var ett år yngre. Slagit poängrekordet i div.1 och börjat säsongen i samma stil. Han är rankad som en av Sveriges hetaste spelare i olika sammanhang. Men Holmgren har tydligen svårt att se hans kvaliteter! SKANDAL !

  2. Jag vet, Jakob K// det är bra du hittar det dock, men ändrade direkt efter jag skrivit det klart – du var dock galet snabb på att hinna se det 😛

    Anders // Ja, Jacob Jonsson är en av landets absolut största talanger, men det kan hända att Holmgren väljer att testa några nya namn för att ge dem chansen. Jonsson ska ju såklart vara med och det skulle förvåna mig oerhört om han inte spelar i SSL (eller i alla fall allsvenskan om Hudik går dit, men jag tycker att han ska röra på sig) nästa år då han gått ut gymnasiet.

  3. Ang Sjögren så känns det som att Fredrik har honom i skolan varje dag och har nog förmodligen varit tydlig med honom där och satt krav. Vad gäller Jakob Jonsson så besöker han bara den egna planhalvan nära han måste byta, vilket inte är ofta…

  4. ”Dock tycker jag att det är dåligt att inte ta med Sjögren och sätta krav på honom samtidigt.”
    Är det inte rätt logiskt att sätta krav på en spelare, och när denne inte uppfyller dessa ge fan i att ta ut honom?

  5. Vad gäller Jacobs defensiva kvaliteter så har jag sett honom spela back i vissa matcher, och göra det bra! Men att han inte arbetar hemåt i klubbladet om det inte behövs, bör man nog även ta i beaktande vad han har för order av sin tränare. Sen har jag alltid trott att Holmgren förespråkade ett offensivt spel, men det börjar jag tvivla på nu när han inte tar med den offensivt bäste spelaren de födda -93.
    På samma sätt förstår jag inte heller att han lämnar Sögren utanför?
    Men han har väl kanske fallit för trycket om att inte ta ut för många från norra Sverige i truppen, när Göteborgarna klagade i samband med breddlägret

  6. Mycket intressanta kommentarer som flödar in ser jag. Den stora frågan, som jag förstår det, är petningen av Jacob Jonsson och Albin Sjögren. Personligen kan jag tycka att det är lärorikt för en spelare som Albin Sjögren att få en tankeställare vad gällande fysiken. Killen är fortfarande högaktuell för nästa års VM och han kommer garanterat att plockas ut då. Jacob Jonsson är däremot född -93 och kan inte följa med nästa år. Vilket är bittert, men ärligt talat så kan jag inte hålla med föregående talarens snack om att han är Sveriges bästa offensiva spelare född -93. Visst är han oerhört duktig och givetvis gör han poäng efter poäng. Men är det någon som har sett hur många kontringar han skapar emot sitt lag genom sina riskabla passningar?

    Man måste våga för att vinna, men i vissa lägen måste man tänka på laget före jaget. Nu vill jag inte att ni ska tro att jag tycker killen är dålig, utan jag har bara reflekterat över hans sett att spela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *