Läsarintervjun: Tor Bornedal Samils

Vi har ju infört ett nytt inslag här på bloggen i form av en ”Läsarintervju” där vi på vår Facebook-grupp frågar efter vem ni vill se bli intervjuad. Redan förra veckan, när valet föll på Di Nardo i IBK Dalen, fick Tor Bornedal Samils många röster. Den här veckan var han överlägsen vinnare, och därför utvald som veckans läsarintervju-objekt.

Intervjun är nyss avverkad och i min första fråga misstänkte jag att han förlorat något typ av vad eller något… eftersom ”Riggarna” så tydligt tillsammans valde ut just honom – men så var inte fallet.

– Nej, inte vad jag vet i alla fall, säger han.

Så intervjun gick över i lite mer seriös ton, och jag började med att fråga vad han tycker om det allmänna livet på Riksinnebandygymnasiet.

– Mitt första år var rätt tufft både i skolan och på planen, men den här säsongen har båda delarna lossnat för mig så jag trivs bättre nu, säger Tor.

Vad tycker du om er inledning på säsongen?

– Ganska bra.  Vi klappar igenom helt mot Sandåkern men får väl ändå försöka ta med oss det positiva från den matchen. Sedan går vi ut och kör över Sundsvall, och i den matchen var det inte så mycket att snacka om, säger Tor.

Tor spelar i Årskurs 2-formationen med Filip Persson och Sebastian Degeryd i spetsen. Den formationen har varit den mest produktiva hittills.

– Jo, men tyvärr har vi släppt in rätt mycket också…

**

RIG Umeå har en väldigt meriterad och seriös tränarduo i Fredrik Holmgren och Jacob Bandling Melin. De brukar ha en hel del idéer på gång så jag frågade hur mycket nytt det var inför det här året jämfört med förra.

– Jag är väldigt nöjd med våra tränare. Fredrik är en väldigt bra coach, och en grym matchcoach. Bandling har vi haft lite mer det här året och han är också en väldigt bra tränare även om han inte riktigt är samma matchcoach som Fredrik. Till i år har vi fått en del nya anfallsideer där vi bland annat försöker fylla på med en back hela tiden – något som passar mig bra, säger han.

Vad tror du om serien då, visst är ni med och krigar i toppen?

Om vi kan hålla en jämn nivå hela året så kommer vi göra det. Men det blir tufft. Ersboda tror jag blir farliga, och Sandåkern lär hänga med där uppe, säger han.

…glömde du Hudik, undrar förstås vän av ordning?!

Nej, jag vill nog inte riktigt säga Hudik. Jag tror inte de kommer vara lika starka i år som i fjol, säger han.

**
Men serien är ju alltid lite nummer 2 för detta lag, som också är med i juniorallsvenskan där laget är en av storfavoriterna till att ta hem det hela. Dessutom sticker det ju vissa i ögonen att laget ens får ställa upp i den turneringen.

– Jag kan väl förstå det till viss del. Jag hade nog tyckt det om jag inte spelade här själv. Det finns många bra lag men självklart är vi en av favoriterna och jag tycker bara det är roligt om lagen vill slå oss ännu mer. Då blir det mer kamp och mer känslor och det gillar jag, säger han.

*

RIG har ju även, precis som vanligt, fått ett antal nya och spännande tillskott den här säsongen och jag frågar Tor om hur han tycker att det går för ettorna.

– Jag har en känsla av att de har kommit in bättre i laget än vad vi som var ettor i fjol gjorde. Sedan om det beror på dem eller oss vet jag inte. Men alla ger och tar och det är bra.

Någon speciell som imponerat på dig?

– Alexander Rönnlund som är härifrån (Hörnefors IF) tycker jag har varit bra. Han har visat mycket mer än vad jag trodde att han skulle ha. Han har varit riktigt duktig och visat att han inte bara är en rightare som står vid sargen och skjuter, berömmer han.

**

Ni fick ju även med tre spelare i U-19. Var det rätt tycker du?

– Ja, färre skulle vi då inte få med, snarare fler i så fall, tycker jag. Filip Persson hade kunnat komma med och även Degeryd. Men de tre som kom med tycker jag förtjänade det, säger han.

*

Ungefär i takt med den frågan insåg bloggaren att han börjar ha bråttom till den buss som går till Gävle för match klockan 15.00. Därmed avslutades denna mycket trevliga intervju och vi önskar Tor och hans lagkamrater lycka till i seriespelet.

Nästa vecka kommer en ny läsarintervju. Redan nu kan du skriva ditt förslag i en kommentar på det här inlägget, eller så väntar du och svarar när vi lägger ut frågan på Facebook under nästa vecka.

Trevlig (innebandy) helg på er alla!

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *