En omöjlig uppgift och förstärkning


IBK Dalen reser till Uppsala utan stjärnorna Johan Samuelsson, Mattias Wallgren och Fredrik Hörnkvist. Även Kim Lundström saknas till match, men laget får in ett nygammalt namn i laget. Andreas Westerlund har bestämt sig för att hoppa på båten som styrs av Ulf Hallstensson och Westerlund får rollen som assisterande tränare. Westerlund har elva säsonger i laget sedan tidigare, ingen nybörjare direkt – med andra ord.

– Det är alltid kul att möta svenska mästarna och vi är fyllda av revanschlusta. Vi var för bekväma i vårt anfallsspel mot Tyresö Trollbäcken och vi har försökt jobba med de detaljerna i veckan. Det kommer bli en helt annan match där det inte finns krav på oss att vara spelförande. Det gäller att ha tålamod och sätta försvarsspelet och spelvändningarna i första hand, säger tränaren Ulf Hallstensson till VF-sporten.

***

Umeå City tar emot FC Helsingborg, eller Real Helsingborg som de ibland förknippas med, och hoppas på att ta första poängen för säsongen. Men den uppgiften kommer bli allt annat än enkel då gästerna värvat friskt under sommaren och kommer med bland annat Umeåbekantingen Max Wahlgren på söndag. Lars Bergström kan inte spela matchen på grund av en skada på baksida lår, men i övrigt verkar alla vara redo för spel.

***

Thorengruppen ska försöka sätta stopp på Billy Nilsson, men mer om den matchen från Jacke som – på något lustigt sätt – befinner sig på plats.

***

Är du på plats i Umeå idag har Iksu Ungdom och Umeå City båda match i Gammlia Arena klockan 17. Perfekt för mig då jag hinner se Liverpool-Manchester United klart innan jag åker dit.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *