Analys av svenska EFT-truppen


Idag runt 14-tiden presenterades den svenska truppen till EFT i Brno Tjeckien den 4-6 november. Följande spelare blev uttagna till truppen som innehåller tre debutanter, och lika många Umeåspelare – som jag klargjorde i det här inlägget tidigare idag.

Hela truppen till EFT

Målvakter
Patrik Jansson, AIK IBF
Johan Rehn, IBF Falun

Backar
Jesper Berggren, Storvreta IBK
Eric Björk, IBF Falun
Alexander Egebrant, AIK IBF
Anton Karlsson, Linköping IBK
Kevin Lieback Asp, AIK IBF
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Mattias Wallgren, IBK Dalen
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Alexander Bodén, IBK Dalen
Alexander Carlström, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Patrik Hagberg, Caperiotäby FC
Linus Henriksson, Warberg IC
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
Martin Karlsson, Linköping IBK
Karl-Johan Nilsson, AIK IBF
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Johan Samuelsson, IBK Dalen
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Caperiotäby FC

Helt klart den största skrällen att Kim Nilsson inte är med och det är ju helt enkelt konstigt då han såklart ska spela VM 2012 nästa år och då borde han vara med. Samtidigt kan man resonera så att han är så självklar att det är bra att testa några nya då det inte är VM-år och Kim kommer tillbaka mer motiverad än någonsin – en tes jag förlitar mig till.

På målvaktssidan har Johan Rehn imponerat så mycket att han får förnyat förtroende. Kul att se, även om jag nog hade valt Klintsten före honom.

På backsidan är det såklart kul att Kevin Lieback Asp får chansen efter bara en dryg månad i superligan. Även Anton Karlsson får debutera och det trodde jag i ärlighetens namn inte. Walle, Mattias Samuelsson, Jesper Berggren, Eric Björk och Martin Östholm är alla riktigt bra backar och förtjänar sin plats och även om jag sagt att Egebrandt inte är någon favoritspelare – så har han bevisat i år att han kanske ändå ska vara med i truppen, även om jag tycker det finns bättre backar i det här landet.

På forwardssidan är många självklara namn med. Johan Samuelsson, Henrik Stenberg, Linus Nordgren, Martin Karlsson, Karl-Johan Nilsson, Rasmus Enström och Rasmus Sundstedt (jag kanske får köpa att han spelar som forward i år då han fullkomligen öser in poäng) får anses vara självskrivna.

Skrällarna är debutanten Alexander Carlström, som helt klart spelat till sig en plats, IBK Dalens Alexander Bodén som jag blev riktigt chockad över att han är med, även om det såklart är en väldigt bra innebandyspelare som förtjänar sin plats. Linus Henriksson, Patrik Hagberg och Joel Kanebjörk är inte självskrivna i mina ögon, men kommer säkerligen göra bra ifrån sig i blågult. Kanebjörk vet ju hur det går till då han var en av Sveriges bästa spelare i VM förra året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *