Får sparken: ”Det kom som en chock”


I dagens VF gick det att läsa att Umeå City har sparkat sin målvakt Nicklas Sörling. Personligen hade jag väntat mig att han skulle få chansen i kassen snart eftersom varken Simon Brändström eller Johan Bernmark har övertygat. Men istället får han alltså lämna laget med omedelbar verkan.

– Beskedet kom som en chock. Det har gått någon vecka nu men det känns fortfarande overkligt. Jag vet inte ens hur ett liv är utan innebandy, säger den 33-årige målvakten, som alltså har titeln ”klubblös” just nu.

Några planer på att flytta finns dock inte. Sambon har 1,5 termin kvar på plugget och själv har han jobb på Volvo.

– Planerna har snarare varit att stanna kvar här.  Jag ser mig själv ha två, tre år kvar på karriären och jag anser själv att jag håller måttet, säger han.

Det var veckan innan Helsingborgsmatchen som han fick beskedet.

– Anledningen jag fick var att de väljer att satsa på Simon och Johan för att de är yngre och sitter på längre kontrakt. De ansåg att jag inte var tillräckligt etablerad. Jag försökte fråga ”Vad har ni att förlora på att ha mig kvar och testa slänga in mig en match?” men det var inte aktuellt, säger han.

Istället ska Umeå City bjuda in någon målvakt från de egna leden, helt i linje med klubbens filosofi, när behovet av en tredje målvakt finns.

*
Nu är frågan vad som händer med Sörling. Han finns kvar i Umeå. Han vill fortsätta spela innebandy.

– Jag har haft lite löst snack med Dalen men de har ju redan tre målvakter. Jag får se vad som händer. Det blir att nöta lite elljusspår nu för att hålla mig i form och sedan hålla dörrarna öppna för det mesta. Jag har spelat innebandy hela mitt liv och har inte tänkt sluta än, säger han.

Sörling fick inte chansen att spela i någon av SSL-matcherna som varit den här säsongen. Men på försäsongen fick han spela några matcher.

– Jag har blandat och gett. Det har känts bra i perioder men det har aldrig lyft till den kapacitet jag vet att jag har.

Men trots att han är bitter över att ha blivit petad från laget försöker han se positivt på lagets framtid när många andra tvivlar.

– Det finns kopiöst med potential i laget. Får man ihop allt så går det att bygga ett stabilt lag. Men det gäller att få alla bitar att gå ihop och det vet jag inte om det kommer att göra. Jag trodde mig vara en del av nyckeln för att få det hela att gå i lås, men nu får de som är kvar ta tag i det och hitta vinnarspåret, säger han.

Sportchefen Peter Sjöström förklarade beslutet i dagens VF på ett liknande sätt som det som Sörling redan sagt.

– Simon och Johan är klart yngre och har längre kontrakt. De målvakterna är bättre och tränarna tror på dem. Sedan vill vi som förening satsa ungt och det gäller även på målvaktssidan. De gånger vi behöver en tredjemålvakt så tar vi in någon ung målvakt, sa Peter Sjöström till kollegan Helena Forsman.

 

 

3 kommentarer

  1. Är det en stad man ska bli kickad i så är det väl Umeå. Det finns gott om lag i stan (även om inte alla är i superligan) så han får väl kliva ner ett steg och övertyga så kanske han får en ny chans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *