Här har du allt du behöver inför helgen


Här har du allt du behöver veta inför helgens matcher, och vad det finns för matcher att se ihelgen.


Superligan

Söndag, 23 oktober
IBK Dalen – AIK IBF
Inför:

Dalen är lite skadedrabbat med Kim Lundström (knä), Peter Löfgren (bristning i vaden) och Anton Ermling som varit sjuk. Johan Samuelsson har varit på studieresa, som enligt rykte varit mer resa än studier, och bör vara tillbaka innan söndagens match. Han kommer då gå in tillsammans med Peder Bodén och Christian Hjort i första samtidigt som Ketil tar Ermlings plats i andra med Alexander Bodén och Jonas Svahn – om inte Ermling hinner tillbaka.


IK Sirius IBK – Umeå City IBK
Inför:

Umeå City möter för första gången den här säsongen, en lite enklare motståndare. Sirius har bara tagit fyra poäng den här säsongen, men samtdigt har inte City tagit en enda. Nu har laget dessutom gjort sig av med Niklas Sörling, kanske öppnar man för en comeback för Gunnar Domeij så småningom. City är i desperat behov av poäng och ihelgen måste det nästan komma.


Allsvenskan

Team Thorengruppen SK – Hagunda IF
Inför:
Thorengruppen har efter förlusten mot Granlo i premiären vunnit tre raka matcher och ligger tvåa i allsvenskan norra. Det mesta talar för en hemmaseger då gästande Hagunda ligger sist i tabellen efter bara två poäng på fyra matcher och minst gjorda mål i serien.


Elitserien

Lördag, 22 oktober
Täby IS IBK – IBK Dalen
Djurgårdens IF IBF – IKSU

Söndag, 23 oktober
Täby IS IBK – IKSU
Djurgårdens IF IBF – IBK DALEN

Inför helgen IKSU:

Josefina Eiremo har varit borta från spel under veckan då hon dragit på sig en infektion och medicineras just nu för detta. Emelie Wibron har inte återhämtat sig fullt från sin knäskada och vilar från helgens matcher. Efter helgen kan hon gå på lite mer i träningen, men inte fullt ut riktigt än. Iksu fyller på med stjärnorna Therese Andersson och Victoria Wikström som går in i helgen.


Inför helgen IBK Dalen:

Julia Nordin, Matilda Brusell och Matilda Lundgren är borta som vi vet sedan tidigare, men även Frida Johansson är borta på grund av en skadad fot. Louisa Turton är bortrest.

Sofie Andersson tycker jag har sett riktigt pigg ut i veckan, hon kommer debutera på lördag. Felicia Tjäderborn har också varit grym i veckan och spikade igen mot Gävle i division I senast så hon kommer att starta mot Täby, säger Henrik Vilhelmsson till bloggen.

Division I herr
Lördag, 22 oktober

Kiruna AIF – Ersboda SK
Wibax Patriot IBK Piteå – Gimonäs Umeå IF
RIG Umeå IBF – Örnsköldsvik IBK
Sandåkerns SK – Hudik/Björkberg IBK

Söndag, 23 oktober
Kiruna AIF – Gimonäs Umeå IF

Inför:
Spännande att se den tidiga seriefinalen mellan Hudik/Björkberg och Sandåkern på lördag. Synd att jag inte är i stan för den matchen, men förhoppningsvis kanske Jacke kan skriva om den matchen. I övrigt spännande att se hur Ersboda klarar mastodontresan till Kiruna. En resa som GUIF även kommer att göra.


Division I dam

Lördag, 22 oktober
IKSU Ungdom – IBK Alba
Umeå City IBK – Gävle GIK

Söndag, 23 oktober
IBF Dalen – Skellefteå Innebandy IF

Inför:
Som ni ser finns det oerhört mycket matcher att se i Umeå ihelgen och damettan bjuder på tre matcher.

Senare under dagen kommer tippningen att äga rum. Håll koll på vår facebooksida för att vara med i tippningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *